Bing'in gizli hayranları kim?

CHIP Online
16-08-2009, 21:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hazırlanan bir rapor Bing'in ilginç bir reklam veren kitlesinden para kazandığını ortaya koydu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bing ... lari-kim_14461.html

Resimlerle: Bing: Arama değil, karar verme motoru

İnternet üzerinden ilaç satışı özellikle ABD'de çok büyük bir pazar. Fakat bu pazarın büyük bir bölümünü oluşturan online eczanelerin büyük bölümü sahte ilaç satarak kısa yoldan para kazanmayı hedefleyen gruplar. Bu grupların çoğunun Rusya'daki bazı suç örgütlerinin uzantıları olduğu tahmin ediliyor. Bu gruplar internet üzerinden tanıtımlarını yapmak içinse Google, Yahoo ve Bing'in online reklam seçeneklerini kullanıyorlar.

Google ve Yahoo uzun zamandır bu grupların reklamları ile mücadele ediyor ve bu konuya oldukça hassas yaklaşıyor. Fakat LegidScript adlı, sahte eczaneleri tespit etmeye çalışan bir kurum Bing'in bu konuda pek de başarılı olmadığını ortaya koydu. LegidScript'in yayınladığı rapora göre Bing'de yasa dışı şekilde ilaç satan pek çok sahte eczane sitesinin reklamı yayınlanıyor. Rekabetin büyük ve gelirlerin yüksek olduğu bu alanda reklam kazançları da oldukça yüksek ve bu durum, henüz konuyu tam olarak doğru şekilde ele alamamış olan Bing'e de para kazandırıyor.

Rapor yayınlandıktan sonra Microsoft yetkilileri bu konuyu çok ciddiye aldıklarını ve en kısa zamanda gerekli önlemleri alacaklarını açıkladılar. LegidScript veri tabanında 41.983 online eczane bulunduğunu ve bunların sadece 224 tanesinin yasal olduğunu, 873 tanesinin ise halen araştırılmakta olduğunu açıkladı. LegidScript'in Bing hakkındaki 58 sayfalık raporunu PDF olarak şu adresten inceleyebilirsiniz (İngilizce).


Tüm konu: Bing'in gizli hayranları kim?

İzleyin: Microsoft'un yeni arama motoru

Resimlerle: Bing: Arama değil, karar verme motoru

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce internet üzerinden ilaç satışı yasal olmalı mı?

AkyüzCan
16-08-2009, 21:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

   !!!ilaç bu direk insan sağlığı ile ilgili bir konu ve her türlü metanın üstünde olan  insan sağlığı hakkında riske açık her edim denetlenmek gerekirse riskin engellenemediği  durumlarda yasaklanmak zorundadır.Ülkemizde dahil zaten bir çok avrupa ülkesinde de ilaç reklamları onaya ve denetime tabii olup salt bilgilendirmek amaçlıdır...Online ilaç satışının serbest bırakılması değil reklamlarının bile  denetime tabii olmasından yanayım....!!!

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 16 Ağustos 2009 21:42
Ultraslan-Pc
17-08-2009, 21:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
110 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

valla ilaç lazım oldumu eczaneye giderim.internete sağlık konusu oldun mu güvenmem...