Bing: MS arama motoruna yeni bir özellik

CHIP Online
03-07-2009, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft'un arama motoru Bing, ilginç bir özelliği ile ilk kez Google'ın önüne geçmeyi başardı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bing ... -ozellik_13715.html

Resimlerle: Bing: Arama değil, karar verme motoru

Microsoft, yeni arama motoruna Twitter mesajlarında arama yapmasını sağlayacak bir özellik ekledi. Böylece Bing, Twitter araması deneme aşamasında bulunan Google'dan bir adım öne geçiyor.

Fakat Bing henüz dünya çapındaki tüm Tweet mesajlarını aramıyor; bilakis sadece önceden seçilmiş kullanıcıların tweet'lerinde arama yapılabiliyor. Microsoft'a göre seçilmiş bu grup farklı kesimlerle ilişki içinde bulunan "birkaç bin" kişiden oluşuyor. Gözlemlerimize göre şu ana kadar sadece İngilizce konuşan Twitter kullanıcıları söz konusu oldu.

Bu kişilerin tweet'lerini bulmak için arama motoruna kişinin Twitter ismi (örneğin "algore") veya gerçek ismiyle beraber "Twitter" veya "Tweets" ibaresi ("Al Gore Twitter") girilmesi gerekiyor.

Tüm konu: Bing: MS arama motoruna yeni bir özellik

İzleyin: Microsoft'un yeni arama motoru

Resimlerle: Bing: Arama değil, karar verme motoru

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bing kullanım oranlarında Google'a ne kadar yaklaşabilir?

Mustafa@PC
03-07-2009, 21:13   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Bing'in yapması gereken tek birşey var, kullanıcı alışkanlıklarının değişmesini beklemek bu olursa Bing, Google'a yaklaşabilir...

PrQmatHeuS
03-07-2009, 21:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
280 mesaj

Daha önce ''Bing Google'ın yanına yaklaşamaz''demiştim.Bu gidişle Microsoft beni yalancı çıkaracak galiba:P:P.
Şaka bir yana 10 milyar $ yatırımın meyveleri yavaş yavaş olgunlaşmaya başladı. Arama motorları artık web sayfası görüntüleme aracı olmaktan çıktı. Yeni yeni özellikler getirmesi Microsoft'un işine yarayacaktır. Rekabet ortamını kızıştırıp uzun vadede pazarda söz sahibi olmak. 10 yılda 'Google' gibi alışkanlık olabilir 'Bing'.Tabii bunu zaman gösterecek.

Toxic
03-07-2009, 21:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

microsoft bu sefer google ı geçmeyi başaracak bence:)

Kapalı Hesap (53751)
03-07-2009, 21:40   |  #5  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Bing kullanım oranlarında Google'a ne kadar yaklaşabilir?

Açıkçası çok heyecan verici bir rekabet, hiçbir tahmin yürütemiyorum:))

PrQmatHeuS
04-07-2009, 10:11   |  #6  
Yıllanmış Üye
280 mesaj

Sonuçta bu rekabet ortamı biz kullanıcılara daha iyi hizmetler sunduracak.:D