değerli arkadaşlar MSI anakrt aldım xp yüklüydü bilgisayarımda daha sonra ben kendim format atıp yeniden yükledim fakat bu formattan sonra bilgisayarım açılıyor sol üst köşede ufak bir çizgi yanıp sönüyor ve daha sonra açılıma geçiyor biostan ayarlardan bir türlü bulupta direk yükleme olayına geçemedim formattan önce bekleme olayı yoktu yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
bios ayarları yardım
eğer windows sorunsuz çalışıyor ve bekleme uzun sürmüyorsa, bunun bir problem olduğunu düşünmüyorum.
kurulumda sorun yok güzelce yükledim anakartı yeni aldığım için ayarlarını tam bilmiyorum xp yi tekrar yüklemek için cd rom bölümünü ararken ayarları mı bozdum acaba.1 boot device: floppy galiba
f 10 bunu denedim malesef olmadı :(
bahaddinkurulumda sorun yok güzelce yükledim anakartı yeni aldığım için ayarlarını tam bilmiyorum xp yi tekrar yüklemek için cd rom bölümünü ararken ayarları mı bozdum acaba.1 boot device: floppyo zaman tekrar 1.boot device hdd yap...
su anda onuda yaptım ama sorunu halledemedim
Kaydetmeden çıkıyor olabilirsiniz. kaydemelisiniz. F10 default yazıyor mu biosa girdiğinizde. farklı bir tuş ta olabilir. bastığınızda ayarlarınız değiştirilecekktir (Y/N) şeklinde sorar. Kayderken de benzer bir (Y/N) soru gelir buralarda (Y) seçmelisiniz. kaydedilmeyen ayarlar geçerli olmaz.
isterseniz görüntü verin. ona göre konuşalım.
tekrar kontrol ettim kayıtları yapıyorum , görüntüyü ordan nasıl alcam ki kısaca tarif :siyah ekran sol üst köşede - bu şekilde yanıp sönüyo ve bu beyefendinin gitmesini bekliyorum daha sonra açılış ekranına geçiyor .
1st boot device: floppy
2 st boot device: hdd
3st boot device: sata 3m
4st boot device:cd/dvd
boot fromother devices : yes en iyi görüntü bu olcak galiba ayarlar şua n bu şekilde f10 dan sonra
bunun anlamı bir yerden (disk/disket/flash disk vs) gibi bir ortamdan açılış dosyalarını araıyor ama bulamıyınca normal ekrana geçiyor demektir. takılı olan cihaz yoksa bios default (fabrika ayarlarına dönme) yapılmışsa sorun olmamalı.
Bir ihtimal zararlı veya ilk açılışta virüs (dos ortamında) kontrolü yapan bir programda olabilir. makinada yüklü olan virüs programı varmıdır? varsa nedir?
ilk açılışta f6 tuşuna basarak güvenli kipte açmayı deneyin aynı sorun orda da oluyor mu ona bakın.
yüklü virüs programı yok ayarları tekrar karıştırayım ama sonuç farketmiyor.
eski datalarınız varsa onları aktardığınızda onlarla birlikte zararlı da aktarmış olabilirsiniz. bu arada combofix (arkadaşlar formda önermişlerdi) ile taratıp zararlı varmı diye kontrol ediniz. güvenli kipte yapılması uygun olacaktır. çünkü bir çok zararlı bu aşamada hafızaya ve çevre ünitelere bulşamaya çalışır ve bu işlem için de tutabilir.
Son Çare:
En son olarak makinanın pilini sökmenizi önerebilirim. Söküp biraz bekledikten sonra elektrik kablosunu da sökün. tekrar takın bios fabrika ayarlarına gelir.
OnlyMann ilginiz için teşekkür ederim deniycem umarım hallolur
eğer bıos ayarkarını tam olarak bilmiyorsan onu çevrende bıos iyi bilen bir kişiye göster .belki bıossun başka ayalarını karıştırmsındır