bios ayarları

HPQ-User
12-04-2008, 01:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

serkan sormuş:
merhaba biosta yanlışlıkla bir seçeneği değiştirdim acaba eski haline getirmek için hangi tuşu kullanarak bios'u eski ayarlarına geri çevirebilirim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windos xp

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

GaMeRr
12-04-2008, 02:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,264 mesaj

bios ekranında back to default seçeneği war ya oradan yada bios pilini çıkartıp biraz bekleyerek pili tekrar takın we açdığınızda default yani eski fabrika ayarlarına dönücekdir.

Kapalı Hesap (34907)
12-04-2008, 07:04   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

BIOS'ta yanlış değişiklikler yapmanın bilgisayarınızı çalışmaz duruma getirebileceğini unutmayalım.Bu gibi durumlarda BIOS sıfırlama (reset) tüm ayarları varsayılan "fabrika ayarlarına" getirebiliyorsunuz, ancak bu ayarlar yalnızca "varsayılan" oluyor, "iyileştirilmiş" değil.Adımları izlemeniz gerekiyor.

Bilgisayar işletim sistemi yüklenmeye başlamadan önce BIOS ayarlarına girmek için kullanılacak tuşa basmanız için sizi bir iki saniye kadar bekliyor. BIOS'a girmek için genellikle kullanılan yöntem bilgisayar açıldığı anda gerekli tuşa basmak, çünkü iletinin görüntülendiği an kaçırılırsa bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Genelde bilgisayarda bu tuş DEL, F1 veya F2 oluyor. Eğer açılış sırasında BIOS ayarlarına giremiyorsanız, kullanım kılavuzuna bakmanızı ve hatta gerekirse üreticinizle temasa geçmenizi öneririm.

Veya daha ayrıntılı BİOS hakkında bilgi istiyorsanız.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (41714) ~ 12 Nisan 2008 07:06
Alibaba
12-04-2008, 09:38   |  #4  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

varsayılana -üretim öndeğerlerine-  dönseniz bile sorun yaşayabilirsiniz. bilgisayarınıza sonradan eklenmiş herhangi bir donanım veya üretim zamanında henüz olmadığı için düşünülmemiş herhangi bir yazılım BIOS da özel bir ayar ve düzenleme isteyebilir. siz varsayılana geri döner o ayarı bozarsanız bu sefer de başka sorunlarla yüzleşirsiniz. işini iyi bilen -ezbere yapmayan, teorik+pratik teknolojik altyapısı olan-  bir bilgisayar uzmanının yapması gereken işlemdir BIOS ayarı.(bilgisayarcı demiyorum, satanlara, anladığını beyan eden herkese bilgisayarcı deniyor) bilgisayar mühendislerinin bile çoğunun BIOS daki ayarlardan anlamadığını düşünürseniz sizin amatör halinizle girip BIOSu mıncıklamanız çok büyük cahil cesaretidir. olay bugün sadece size ait bir bilgisayarda maddi kayıp olur, başka bir gün aynı ayarı daha bir ciddi sistemde uygulamaya kalkıp başınıza bela alırsınız. hiçbir bilgisayarın ayarları diğerine benzemez. aynı marka aynı model bile olsa! çünkü üretim bandında farklı toleransta bir RAM, farklı bir kart takılmış olabilir, kartın revizyonu farklı olabilir, BIOS versiyonu farklı olabilir vs vs.

Son Düzenleme: Alibaba ~ 12 Nisan 2008 09:39
neverofnever
12-04-2008, 10:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

BİOS'ta bir tuş seçeneği ile son adımı geri almak gibi bir özellik yok.Fakat bir tuş ile fabrika ayarlarına geri dönmek var.Buda tavsiyem değildir.Çünkü,fabrika ayarlarına dönmekte en iyi ayarların yapılandırılması yada bilgisayarda kullanılan donanım yada programlara göre en iyi ayarı seçmek değildir.