bios başlangıç ekranı değiştirme????

Bersan
27-01-2010, 10:26   |  #1  
Bersan avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
515 mesaj

Arkadaşlar bir videoda görmüştüm adamın bilgisayarı açılırke apple logosu koymuş o gözüküyor bende acaba açılırken MSI ve intel logosu yerine apple logosu nasıl koyabilirim...

MSI VR201 MegaBook

ufuk_35
27-01-2010, 10:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
800 mesaj

Bios ekranı değil de Windows başlangıç ekranı o. TuneUp Utilities de Styler ı biraz kurcalarsanız hemen bulursunuz.

oguz28
27-01-2010, 10:41   |  #3  
Taze Üye
12 mesaj

tune up adlı bir program var ordan bilgisayarının acılıs ekranını degiştire bilirsin:D

Bersan
27-01-2010, 10:41   |  #4  
Bersan avatarı
OP Yıllanmış Üye
515 mesaj

yok yok bana bios lazım.

oguz28
27-01-2010, 10:47   |  #5  
Taze Üye
12 mesaj

O konuda bişi diyemem ama inteernette araştırırsan belki bulursun...

nonpasaran
27-01-2010, 10:54   |  #6  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
Alıntı: bersan  
yok yok bana bios lazım.
güzelim bios ekranı diye bişi yok o senin dediğin boot ekranı 
arkadaşların önerileri de doğru bunu en kolay tuneUp ile yapabilirsin
yadaburayı incele

Bersan
27-01-2010, 11:19   |  #7  
Bersan avatarı
OP Yıllanmış Üye
515 mesaj

hayır bios ekranı dediğim bilgisayarın markasını, intel veya amd logosunu gösteriyor ya ilk başta onu diyorum arkadaş değiştirip apple koymuş  oraya

G00GLE
27-01-2010, 11:57   |  #8  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

sadece apple markalı bilgisayarlar apple logosu ile açılır. bios içine farklı markanın logosunun gömülmesi çok zor ve riskli bir olay diye düşünüyorum.

nonpasaran
27-01-2010, 12:00   |  #9  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj
Alıntı: bersan  
hayır bios ekranı dediğim bilgisayarın markasını, intel veya amd logosunu gösteriyor ya ilk başta onu diyorum arkadaş değiştirip apple koymuş 
ya tamam işte arkadaş benimkindede asus yazıyor açılırken kedi yaptıttırma şimdi onu banaKahkaha
denesene dediğimi olmazsa sonra gelirsin

nonpasaran
27-01-2010, 12:18   |  #10  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj

Bak senin yüzünden bilgisayarı 2 defa yeniden başlatmak zorunda kaldımAğzı kulaklarına varıyor

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 27 Ocak 2010 12:22
farukdgn
27-01-2010, 12:19   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

O Mac olmasın xDxD Değiştiremezsin o logoyu yahu!

Bersan
27-01-2010, 12:52   |  #12  
Bersan avatarı
OP Yıllanmış Üye
515 mesaj

neyse arkadaşlar araştırdım intel in bi programı varmış ama sadece intel anakartlada çalışıyırmuş benimkide MSI anakar olduğu için desteklemiyor....Kısacası boşverin :D

Recep Baltaş
27-01-2010, 14:14   |  #13  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Şimdi öncelikle insanları o yok bu yok sen yapamazsın diye kısıtlamayın. Bilmiyorsanız bilmiyorum deyin veya mesaj yazmayın.

bersan, BIOS Logosunu değiştirmekten bahsediyor ve bu da mümkün. Fakat her anakartta mümkün değil. ASUS, gigabyte gibi birçok markanın kendi aracı var...MSI'da ise harici araçlar kullanmak zorundasınız..

Aslında webde konuyla ilgili binlerce makale var ama ingilizce bilmeniz gerek...SOnra biraz da o araçları kullanmayı, gerektiğinde unpack ve yeri geldiğinde de reverse engineering yapmalısınız...

Kısacası her şey mümkün....

edit: bu bilgiye ulaşmak için yapılması gerekn google araması:

http://www.google.com.tr/search? ... =Ara&meta=&aq=f&oq=

nonpasaran
27-01-2010, 15:46   |  #14  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj

"Arkadaşlar bir videoda görmüştüm adamın bilgisayarı açılırke apple logosu koymuş o gözüküyor bende acaba açılırken MSI ve intel logosu yerine apple logosu nasıl koyabilirim..."
"hayır bios ekranı dediğim bilgisayarın markasını, intel veya amd logosunu gösteriyor ya ilk başta onu diyorum arkadaş değiştirip apple koymuş  oraya"

Recep bey  arkadaş bios ekranından falan bahsetmiyor
daha doğrusu bahsettiği şeyin ne olduğun bilmiyor
bilgisayar açılışında hiç bios ekranı görünürmü?
bahsettiği şey boot ekranında görünen üretici firma logosu ve işlemci markası
ve aynen yukarıda bahsettiğim gibi veya yüzlerce daha değişik şekilde çok kolaylıkla değiştirilebilir hatta orada çalan melodi bile değişebilir örneğin benimki açılırken battlestar galactica prolouge melodisi ile açılıyor
selamlar

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 27 Ocak 2010 15:47
Osman0006
27-01-2010, 16:05   |  #15  
Yıllanmış Üye
280 mesaj
Alıntı: nonpasaran  
güzelim bios ekranı diye bişi yok o senin dediğin boot ekranı 
arkadaşların önerileri de doğru bunu en kolay tuneUp ile yapabilirsin
yadaburayı
Peki o program, boot ekranından önceki anakart resmi çıkan, yeride değiştirme imkanı veriyormu ? yani bios logosu

Son Düzenleme: Osman0006 ~ 27 Ocak 2010 16:07
mcafee23 ayrılmıştır
27-01-2010, 16:57   |  #16  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj
Alıntı: nonpasaran  
Recep bey  arkadaş bios ekranından falan bahsetmiyor
daha doğrusu bahsettiği şeyin ne olduğun bilmiyor
bilgisayar açılışında hiç bios ekranı görünürmü?
bahsettiği şey boot ekranında görünen üretici firma logosu ve işlemci markası
ve aynen yukarıda bahsettiğim gibi veya yüzlerce daha değişik şekilde çok kolaylıkla değiştirilebilir hatta orada çalan melodi bile değişebilir örneğin benimki açılırken battlestar galactica prolouge melodisi ile açılı

Senin bilgisayarında boot ekranında asus yazısı görünüyor olabilir.bunu asus yapmıştır bu şekilde
arkadaş bence bunu değil en başta ekrandaki bios bilgilerinin üstünü örten resimi söylüyor.Recep Bey'de bundan bahsediyor.
Ama ben o ekranda melodi çalan bilgisayar hiç duymadım :)
Ayrıca ne kadar gereksiz bir konu resim değiştireceğim diye başlayacak işe sonra bios çöktü diye konu açacak

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 27 Ocak 2010 16:58
mancukya
27-01-2010, 18:45   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Bazi bioslarda bunu yapmak münkün nasil yapiliyor fikrim yok ama degistirme imkani olan ve yapilmis makineleri gördüm.
recep beyin verdigi linkden bende intel icin olani buldum modifiye bios gerekmiyor anakartin sitesinde arastirmak gerekiyor 100 de 99 da splash degistirmek icin gerekli programi bulmak munkun mesala http://www.intel.com/support/mot ... op/sb/CS-009045.htm anakartlar icin.

Son Düzenleme: mancukya ~ 27 Ocak 2010 18:48
erbay00
27-01-2010, 20:00   |  #18  
Yeni Üye
27 mesaj

bencede o degismez tune up programi en mantiklisi sen onu dene....

seumina
27-01-2010, 20:16   |  #19  
Yeni Üye
33 mesaj

Arkadaş bios logosunu nasıl değiştirebileceğinden bahsediyor.Birileri kalkmış windows açılışını değiştirmekten bahsediyor.Hatta bazıları bios logosu açılışta görülmez falan diyorlar. Ancak bu sadece onların ne kadar cahil olduğunu gösteriyor.
Bende QDI anakartlı bilgisayar var .Bİlgisayarı açtığımda ekrana kocaman QDi logosu olan madalyon çıkıyor. Bu logonun işletim sistemiyle hiçbir alakası yok.Cİhazda hiç bir işletim sistemi yüklü olmasa ,hatta harddisk takılı olmasa bile bu logo yine çıkyor. Laptopumda ise benzer şekilde koskoca "LG" logosu beliriyor.  Hatta bazı monitörlerde bile açılışta logo olabiliyor. Bunların işletim sistemleri ile alakası yok. Hiç logo çıkarmı diyenler  bios ayarlarına girerse show logo diye bir seçenek var bunu enable ettiğinde kabak gibi logoyu göreceklerdir.
Soruyu soran kişiye gelince bu işin riskli olduğunu belirmek istiyorum. Sonuç da yaptığınız iş bios'u modifye etmek.Bunun sonucunda bios'u uçurma riski var.

İlla yapmak istiyorsan ami oemlogo.exe uygulaması ile değiştirme şansın olabilir.Programı aşağıdaki linkte bulabilirsin.

Ayrıca aşağıdaki forumda bazı cevaplar bulabilirsin.

Son Düzenleme: seumina ~ 27 Ocak 2010 20:25
mesutfb2005
27-01-2010, 20:32   |  #20  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

Gigabyte anakart ile yapilabiliyor...

HActeX
27-01-2010, 21:28   |  #21  
Yıllanmış Üye
1,275 mesaj

Bende GIGABYTE marka yeni bir pc im var am onda denemekten kotkuyorum ASUS un ki NASIL olacak

nonpasaran
27-01-2010, 21:50   |  #22  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
1,216 mesaj

sanırım biz kavramlarda anlaşamıyoruz aslında bazı ingilizce terimlerin türkçede tam karşılığı olmadığı için çıkıyor bu karışıklık.

1-Bilgisayar ilk açıldığında bios devreye girer bu süreç sırasında ipler tamamen biosun elindedir ve mbr yi okuyuncaya kadar da bu böyle kalır bu esnada görünen ekran BIOS Start-up screen dir markalı bilgisayarlarda burada üreticinin markası ortada işlemcinin markası sağ alttadır

2-eğer toplama bir bilgisayarınız varsa burada genellikle bios üreticisinin ismi  görünür resimlerdeki gibi;

3-Daha sonrada Windows yada hangi işletim sistemini kullanıyorsanız onun boot screen i peydahlanır

4-Buysa bios screen dir yani bios ekranı(Altta)

uzun lafın kısası arkadaşın anlattıklarından anladığım onun değştirmek istediği 1. maddede anlatılan ise ben önceki mesajlarda bunu yaptığımı resimleriyle gösterdim şimdide videosunu upload ediyorum(Sesi ile birlikte Gülümseme) eğer arkadaş 4. madde de belirtilen ekranı değiştirmekten bahsediyorsa onu ben bilmiyorum öyle bir şeye de hayatım boyunca  ihtiyaç duyacağımı zannetmiyorum
asus bilgisayarın gördüğünüz gibi bios startup screen inde apple logosu var ve battlestar galactica soundtrack inden "prologue" çalıyor

Video KaldırılmışVideo Kaldırılmış

Bu arada cahil gibi sıfatlarla karşındakine hitap etme sadece kendini ifade etmede acz içinde olan insanlara mahsustur herhalde videoda asus n61vn laptopun bios startup ekranında apple logosunu görüp benim kendi atadığım müziği dinlediğinde biraz olsun yüzün kızarmıştır.

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 27 Ocak 2010 22:08
Bersan
27-01-2010, 21:50   |  #23  
Bersan avatarı
OP Yıllanmış Üye
515 mesaj

tamam ben bios logosunu değiştiricektim zaten Recep Bataş ve Seumina size çok teşekkür ederim fakat bir sorum daha olucak bu ROM dosyasını nerede bulabilirim. internette araştırdım, anakartın sitesinde bios update den oluyor ama ben MSI VR201 bios update indirdim içinden flash.bat dosyası var ROM dosyası yok ne yapabilirim.

Bersan
27-01-2010, 22:04   |  #24  
Bersan avatarı
OP Yıllanmış Üye
515 mesaj

Yada arkadaşlar neyse hiç riske giripte pc yi çökertmeyim :D burada öğrendiklerimi elime bir deney faresi geçince onda denerim :D bu arada www.apple.com Appe iPad herkese hayırlı uğurlu olsun...

Kapalı Hesap (158332)
27-01-2010, 22:33   |  #25  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj
Alıntı: seumina  
Arkadaş bios logosunu nasıl değiştirebileceğinden bahsediyor.Birileri kalkmış windows açılışını değiştirmekten bahsediyor.Hatta bazıları bios logosu açılışta görülmez falan diyorlar. Ancak bu sadece onların ne kadar cahil olduğunu gösteriyor.
Bende QDI anakartlı bilgisayar var .Bİlgisayarı açtığımda ekrana kocaman QDi logosu olan madalyon çıkıyor. Bu logonun işletim sistemiyle hiçbir alakası yok.Cİhazda hiç bir işletim sistemi yüklü olmasa ,hatta harddisk takılı olmasa bile bu logo yine çıkyor. Laptopumda ise benzer şekilde koskoca "LG" logosu beliriyor.  Hatta bazı monitörlerde bile açılışta logo olabiliyor. Bunların işletim sistemleri ile alakası yok. Hiç logo çıkarmı diyenler  bios ayarlarına girerse show logo diye bir seçenek var bunu enable ettiğinde kabak gibi logoyu göreceklerdir.
Soruyu soran kişiye gelince bu işin riskli olduğunu belirmek istiyorum. Sonuç da yaptığınız iş bios'u modifye etmek.Bunun sonucunda bios'u uçurma riski var.

İlla yapmak istiyorsan ami oemlogo.exe uygulaması ile değiştirme şansın olabilir.Programı aşağıdaki linkte bulabilirsin.
http://www.fileden.com/files/2008/8/13/2048424/program/AMI.rar

Ayrıca aşağıdaki forumda bazı cevaplar bulabilirsin.
http://forums.mydigitallife.info ... ous-requests/page56

Arkadaşlar öncelikle arkadaş neden bahsettiğini biliyor.

Fakat herkes kafasına göre birşeyler söylemiş.

Fakat bu resim gerçekten değiştirilebilir. Ama ilk olarak bir program ile bioasunu yedekleyip o dosyayı professyonellerin kullandığı birçok program var fakat.Bunları kullanması oldukça zor.

O bios yedeğini o programla açıp o simgenin yerine istediğini koyabiliyor.Fakat çözünürlüklerini tam olarak ayarlamalı ve yanlışlıkla herhangi bir dosyanın degerini değiştirir veya silerse anakart hatta anakarta bağlı olan herşeyi yakabilir.

Bu şekilde bios dosyasını değiştirdikten sonra bunu sisteme entegre etmen gerek.

Burasıda bir sıkıntı çünkü bu sırada elektrikler giderse biligsayar açılmaz yani bios yarıda kaldığı için sistem bozulur.Garantide bu sistemi kabul etmez yani çok sıkıntılı bir iş.

Kurcalamanızı önermem.

Saygılar...