BİOS da SATA HDD Görünmüyor

HPQ-User
31-08-2008, 12:41   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Emre sormuş:
* SATA Portları Sağlam

* SATA Kabloları Sağlam

* BIOS SATA Portlar  " ENABLE " Konumunda

Sistemde HDD nin Varlığına Dair Tek Kanıt, Aygıt Yöneticisinde VIA RAID CONTROLLER -3149 İsmi ile Bilinmeyen AYGIT Olarak Görünmesi.

Sürücü Güncelleştir Yapıp SATA HDD e ait Sürücüleri Yüklüyor ve Yeniden Başlatıyorum Ama AYGIT Hala Bilinmeyen Olarak Duruyor Bu İşlemi Farklı Sürücüler İle Denedim Sorun Devam Ediyor..

Yardımınıza Çok İhtiyacım Var Şimdiden İlgi ve Alakanız İçin Teşekkür Ederim..

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
* Windows XP SP3
* P.4 2.80 CPU
* Mercury PVT800X-P V 5.0 A -Mainboard
* 1.5 GB DRR RAM
* 512 MB ATİ AGP VGA
* 200 GB İDE Samsung HDD
* 1.44 Flopy
* DVDROM

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1;  Embedded Web Browser from: http://bsalsa.com/; Alexa Toolbar)

Sehidim
31-08-2008, 12:45   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

( Yukardaki Soru Eksik Olmuş Aşağıdakini Okuyunuz Lütfen )

Mercury PVT800X-P V 5.0 A VIA Chipsetli Anakartım Var.

3.5 " Samsung 250 GB SATA HDD yi Görmüyor..

Gereki SATA Driverlarını Temin Edip,  XP Kurulum Ekranında F6 Seçeneği İle Yüklemeyi Denedim Ama Olmadı..

* HDD Sağlam

* SATA Portları Sağlam

* SATA Kabloları Sağlam

* BIOS SATA Portlar  " ENABLE " Konumunda

Sistemde HDD nin Varlığına Dair Tek Kanıt, Aygıt Yöneticisinde VIA RAID CONTROLLER -3149 İsmi ile Bilinmeyen AYGIT Olarak Görünmesi.

Sürücü Güncelleştir Yapıp SATA HDD e ait Sürücüleri Yüklüyor ve Yeniden Başlatıyorum Ama AYGIT Hala Bilinmeyen Olarak Duruyor Bu İşlemi Farklı Sürücüler İle Denedim Sorun Devam Ediyor..

Yardımınıza Çok İhtiyacım Var Şimdiden İlgi ve Alakanız İçin Teşekkür Ederim..

Sistem Özellikleri:
* Windows XP SP3
* P.4 2.80 CPU
* 1.5 GB DRR RAM
* 512 MB ATİ AGP VGA
* 200 GB İDE Samsung HDD
* 1.44 Flopy
* DVDROM

Reborn91
31-08-2008, 12:53   |  #3  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

SATA driver?? RAID Driver olmasın onlar. o raid driverlerini kaldır oldugu gibi. Sadece takıp çalıştırmayı dene. HDDlerin drivere gereksinimi yoktur.

Mustafa Deniz
31-08-2008, 13:10   |  #4  
Mustafa Deniz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
752 mesaj
Sehidim
Sistem Özellikleri:
* Windows XP SP3
* P.4 2.80 CPU
* 1.5 GB DRR RAM
* 512 MB ATİ AGP VGA
* 200 GB İDE Samsung HDD
* 1.44 Flopy
*
alıntıda görüldüğü gibi buraya sata harddisk yazmamışsın neyse probleme bakalım bu bir donanım çakışması olabilir hardiskin arkasındaki jumperleri kontrol et ve birini master diğerini slave olarak ayarla. yine olmadıysa biosun bi bölümünde hardiskin Silindir (cylinder),Kafa (head),Sektör (sector) kısaca C H S değerini manuel olarak girersen sorun çözülür bu değerler bazı hardisklerin üzerindeki etikette yazıyor.
diğer bir seçenek ise ide hdd güç kabloosunu çıkar sata ile açmayı dene ozaman donanım çakışmasımı yoksa başka bir problemmi olduğu anlaşılabilir.

Sehidim
31-08-2008, 14:47   |  #5  
Taze Üye
12 mesaj

Yukardaki Donamım Özelliklerine Ek Olarak Sistemde 200 GB İDE HDD Mevcut..BU Eskisi.

Sorun Yeni Olan 250 GB SATA HDD:

Yaptığım İşlemler:

Sisteme HDD yi Taktıgımda Aygıt Yöneticisi Tarafından VIA RAİD CONTROLLER - 3149 İsmi İle Bilinmeyen Aygıt Olarak Görünüyor..

Driver Güncelleştirme İşlemi İle  Modele Uygun Çeşitli Driver Sürümlerini Yüklememe Ragmen Yüklendi Gibi Görünsede Bilinmeyen Aygıt Olarak Kalmaya Devam Etti.

Başlangıc Diski Oluşturup Aynı İşlemleri XP Kurulum Ekranıda F6 İle Ek RAİD yükleme İşlemleri Yaparak da Denedim Sonuç yok..

Bios a Gelince Gerekli Ayarları Denediğimi Düşünüyorum

Son Olarak HDD Aşırı Isınıyor Bu İşlemler Sonrasında..

Sehidim
31-08-2008, 14:50   |  #6  
Taze Üye
12 mesaj
Reborn91
SATA driver?? RAID Driver olmasın onlar. o raid driverlerini kaldır oldugu gibi. Sadece takıp çalıştırmayı dene. HDDlerin drivere gereksinimi yoktur.
Evet RAİD Driver.

Bunu Ben Yüklemiyorum Yüklenmesini Kendi İstiyor..

Örnegin Bir USB Camera Takınca Ve Driver Yüklemeyince Aygıt Yöneticisinde Nasıl Bilinmeyen Aygıt olarak Başında ? İsareti İle Duruyorsa Buda Öyle..