bios ekranı hiç gelmiyor

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
vlkntec
17-04-2006, 12:09   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

arkadaşlar pentium 2 işlemciyi anakarttan çıkardım temizledim ama bir daha çalıştıramadım acıkcası eski sistemler hakkında bi bilgim yok
bi yakınım rica etti bi bakıver diye 98 yüklüydü ve ıkına ıkına çalışıodu sistem.Bende aldım fanları falan temizleyim dedim bi ram takfiyesiyle xp yüklerim en azından müzik falan dinlerler dedim ama temelli bozdum sanırım.bu eski sistemler hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa lütfen yardım edin şu an pc hiç bir şeye tepki vermiyo yani biosa bile girmiyo sadece fanlar çalışıyo lütfen yardım msn adresimi de vereyim yardım etcek arkadaşlar bekliyorum voltec79@hotmail.com

CU_GS7
17-04-2006, 14:32   |  #2  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Pentium 2 bilgisayara XP mi yükledin?? Abi sen ne yaptın??
Kim bilir belki sistemin RAM`i de en fazla 32 MB`dir..

lazrailefsanesi
17-04-2006, 16:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Acıkcası yüklemeyi basarabildigin icinde seni ayrıca tebrik ediyorum.(Bir arkadasım kucuk kızı zorla bana yükletmem icin baskı yapmıstı) boot bile edememistim ;)
neyse hocam bilgisayarı suan bozmadın yanlızca xp min sistem gereksimleri
Pentium3 256 mb ram olarak gecer ve bu sistemde bile biraz kastıgı anlar olur.P2 acıkcası bu sistemi kaldıramadıgı icin boyle oldu.Yapman gereken tekrar bir 98 kurmak makinaya.mumkunse ram takviyesi yapmak.Ama cok ıkınıyor ve cocuklar sadece müzik ve film icin dursun diyorsan mevcut ssiteminde calısacak az kaynak yiyen bir linux sisteminide bilgisayara kurabilirsin.Cocuklar farkı anlamayacaktır.masaustune bir klasor acar muzikleri oraya koyarsın.Linux sürümleri Türkce destegi oldugu icin kullanımda bir sorun olmaz kolay gelsin.

vlkntec
18-04-2006, 01:36   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

arkadaşlar mesajı iyi okursanız xp kurmak için ram takviyesi yapmak istediğim yazıyo xp yüklemedim ayrıca sp2 en az 256 mb ile çalışıyor ama service pack yüklü olmayan 128 mb işlemciylede çalışıyor rahatlık la ama pentium 2ye xp saçma o bi deneme olcaktı büyük bi ihtimalde windows me yüklicektim ama malesef sorun çıknca deneme bile yapamadım sorun sistem değil sorun ekrana bios ekranın bile gelmemesi sadece fanların çalışması

viking20
18-04-2006, 01:57   |  #5  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

kablo bağlantılarını tekrar kontrl et.

vlkntec
18-04-2006, 02:01   |  #6  
OP Taze Üye
3 mesaj

kaplo değil komple anakartı söktüm kasadan ayırdım sadece işlemci anakar ve ram takılı