Windows 10 kullanicisiyim aldigim bir hata dolayisiyla bios guncellemesi yaptim ama bilgisayar yeniden baslatilacak dedikten sonra ekran gitti ve gidis o gidis.bilgisayar guc kaynaginin calismasi disinda hicbir tepki vermiyor.Parca degistirmeden kurtarilmasi mumkun mu?
Bios guncelledim pc acilmiyor kurtarmak mumkun mu?
Öncelikle güç kaynağının fişini çek sonra bios pilini çıkar ve açma kapama düğmesine 5 10 sn basılı tut. Sonrasında bios pilini takmadan güç kaynağının fişini tak bilgisayarı açmaya çalış açılırsa sıkıntı yok açılmazsa biosun gitmiş olma ihtimali yüksek.
Biosun gitmesi durumunda anakarti mi yenilemem gerekir?
Anakartın garantisi var ve uğraşmam diyorsan garantiye gönder biosu yenilerler garantisi yoksa bios kurtarma yöntemleri var anakart markasına göre değişiyor daha doğrusu bios türüne göre.
Fikir vermesi açısından şu videoyu izleyebilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=Fa4I6GPwAG8
Asus için olanı da burada
Ilk cozum onerini denedim ama malesef sonuca ulasmadi.Anakartimin garantisi yok.Icinde bulundugum durum anakartimin yenilenmesini mi gerektiriyor? Cunku videoyuda izledim ama benim ki dual bios degil bu yuzden bisey yapamadim.Yinede onerilerin icin tesekkurler.
https://www.asus.com/tr/support/faq/1012219/
burda detaylı anlatılmış. senin anakartında da bu özellik var bu şekilde kurtarabilirsin.
bu da videosu
Benimkinde ekrana goruntu gelmiyor o yuzden bu yontemi uygulayamam bide benimki rom dosyasiydi bende usbden guncelledim.Bu videoda cap dosyasiyla guncelliyor bunlar neyi degistirir pek bilmiyorum ama bios da amibios
Harici ekran kartını çıkarıp onboarddan görüntü almayı denedin mi
Evet denedim fakat ondada alamadim.
Yakınlarda asus servisi varsa bir gidip görüşmende fayda var. Ellerinden biosu yeniden yazabilecekleri cihazlar mevcut sonuçta. Bios yada Emprom da sıkıntı varsa cüzi bir miktara hallederler diye tahmin ediyorum. Eğer hallolmazsa yeni anakart alman gerekecek. Çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten.
Cozum onerilerin ve tavsiyelerin icin tesekkur ediyorum.Hayirli geceler.