asrock p4ı45 gv anakartın bıos unu 3.0 dan 3.40 a yukseltmeye calısıyorum .. ama beceremedım ..
yukseltmenın nedenı su .. yenı bır ıslemcı takmak ıstıyorum ama ıslemcıyı degıstırdıkten bır sure sonra yenı ıslemcının normal calısmadıgını farkedıyorum . .bıglısayar ya donmalara gırıyor ya da ılgınc durumlar cıkıyor ortaya..
bu nedenle ıslemcının degıstıgınde bıosun kabul etmedıgını varsayarak uretıcıden ındırdıgım dosyaları dıskete kayıt yaptım dısketın ıcınde dos yuklemesı de var.. dostan acıyorum komutları aynen uyguluyorum ..
son olarak komutların oldugu bır ekran goruntusu ıle karsı karsıya kaldıgımda hangı komutu versem kabul etmıyor.. yanlıs yada eksık bırsey var.. ama bulamıyorum ..
bu nedenle de bıos umu yukseltemedım ..
merak ettıgım dıger konuda su ..
anakartımı bır bılgısayarcıda bıos gocmesı yuzunden yenıden yuklettım.. anakartımın tam ozellıklerı asrock p4ı45 gv ama sımdı bıos yukseltmesı ıcın hangı programla baksam p4ı45 gx_pe dıye bır anakart modelı cıkıyor.. bu cok ılgınc geldı ve bıosun hangı anakarta gore yuklenecegınıde tereddut ettım ..
bu ıslerı bılen bır arkadas gorup te ılgılenır ve bana bılgı verebılırse sevınırım..
[ BIOS ]
BIOS Properties:
Vendor American Megatrends Inc.
Version P3.00
Release Date 06/01/2004
Size 256 KB
Boot Devices Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120
Capabilities Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS
Supported Standards DMI, APM, ACPI, ESCD, PnP
Expansion Capabilities ISA, PCI, AGP, USB
[ System ]
System Properties: