arkadaşlar performas için bios güncelleme diye bir şey duydum yalnız nasılyapılır bılmıyorum bır bu bılgısayardan bılgısayara deyısırmı soru bıraz sacma oldu ama
bios güncelleme
bence tek başına deneme yarım al yapacağın hata anakartını kullanılmaz bir halegetirebilir ama kendine güvenin varsa BOOMFUNKMCS verdiği linklerde anlatılmış
yok biosta sorun olmaz kullanım dışı falan
bozulduğu zaman bios sıfırlama diye bişi var yani
anakartın biosunu güncellerken elektrik giderse görürüm ben seni yada xp çökerse o anda.Ondan sonra istedigin kadar sıfırlayabılırsın. Böylece istemedigin kadar garantı dışında kalır.Bios'u yaptırmak için uğraşacaksın başka teknik servislerde , olmadı diyelım 150-200D anakart masfarıfını da sayarsan tam süper olur.Elinde biosu işe yaramayn bir anakart ve yenısı ile bulabilirsin kendını.
Bios update öyle kolay bir sey değildir. Dikkatli olman ve mümkünse bilgisayarını UPS'e bağlaman lazım ki elk. kesintisinden etkılenmeyesın.
ben bu güne kadar kaç defa bozup düzelttim
hala bi sorun yok
sen kendı bıos'unun backupını aldıysan sorun olmaz herhalde. Ozzama arkadaşa bacup alıması gerekır demen lazım.Öyle sıfırlamakla kurtaramazsın Bios'u
Backupını yuklemen gerekır(-ki önce backup alınsın)
Borga-xsen kendı bıos'unun backupını aldıysan sorun olmaz herhalde. Ozzama arkadaşa bacup alıması gerekır demen lazım.Öyle sıfırlamakla kurtaramazsın Bios'uevet kusura bakma onu unutmuşum teşekkürler
Backupını yuklemen gerekır(-ki önce backup alınsın)
saymex senin başına gelmemmiş bundan sonra da gelmez inşallah bios updte ilk adım varya siliyor o arada elektrik giderse veya kesintisiz güç kaynağınında iflas ederse aldığın yedek de işe yaramıyor yeni ankartlarda gerçi bios chip yerinde çıkıyor aynıankarttı bulup çalışır vaziyette onun bios chipini çıkartıp göçen chipi yerine entegre ediyorsun yani zahmetli iş bazılarıda tamamaen borda entegre oluyor onları kurtarmak hayal gigabyte anakartlarda işler kolay dual bios var birisigöçende diğeriyle devam edebiliyorsun