BIOS Güncellemesi sonrası USB SORUNU!

maveyah
14-04-2013, 21:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Merhabalar, gerçekten çok sıkıntılı bir durumdayım. Çok iyi anlayan arkadaşların yardımı gerekiyor. Ben ESI U46XL, usb beslemeli bir ses kartı kullanıyorum. Anakartım Gigabyte g41mt-s2pt (REV 2.1) .. Bir süre önce nedensizce BIOS güncellemeye kalktım. Gigabyte'ın @BIOS programını ve, anakartımın sayfasından indirdiğim BIOS dosyasını kullanarak güncelleme yaptım. Aslında güncelleme denemez, çünkü BIOS'um için tek sürüm bir yazılım var. Ben de farkında olmadan bunun güncellemesini yaptım. Başarılı bir şekilde güncelleme yapıldı. Sonrasında her şey düzgün çalışıyor olmasına rağmen ses kartım bir süre müzik çaldıktan sonra seste cızırtılarla beraber sonunda kulaklığa dızztt diye bir ses vererek windowsta çalışmayı durduruyor. Ses kartımı tuşundan kapayıp açınca çalmaya devam ediyor fakat pc de bir iki işlem yapınca yine duruyor. Sorun kesinlikle windows ile alakalı değil. FOrmat attım, ses kartını da başka pcde denedim. Her şey güncellemeden sonra oldu. Şimdi bir daha güncelleme de yapmıyor, hata veriyor. Anakartım DUAL BIOS özellikli. Recovery için her şeyi denedim, kısa devre yapmaya çalıştım pinlerle ama ses gelmedi başlangıçta ve açılmadı. Lütfen bana yardım edin. Pil çıkarıp power'a basmakla düzelecek bir sorun değil. Çok zor durumdayım, acil yardımınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler..

Sistem Bilgilerim
murat5038
14-04-2013, 22:18   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

http://www.esi-audiotechnik.com/ ... _XL/U46_XL-v3_5.zip

http://download.esi-audio.com/do ... &fi=U46_XL-v3_5.zip

Burdaki kurulup videolarınıda izleyip verdiğim driveri tekrar kur.Ancak ilk olarak Biosu default ve save yap sonra kur ve uygula.

Çoğunlukla bios updateden sonra default yapmamışsındır.Yapmadım diyorsan normalde açılmazdı taki biosu doğru update yapabilse idin.

Neyse Biosu geri almak istiyorsan kulalndığın program yedek oluşturmuşdur yedek oluşturduğu yerden önceki bios dosyanı alıp downgrade yapabilirisn.