bios guncellemesı

HPQ-User
18-04-2008, 16:31   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

immortalover sormuş:
laptop un sıtesınden yenı bıos guncellemesı yapmayı dusunuyorum fakat bazı forum sıtelerınde yenı bıosun  laptopun fanını cok calıştırdıgı pek memnun olmayanlar oldugunu  gordum..eger aynı sorunla bende karsılasırsam eskı bıosu tekrar yukleme ımkanım varmı? varsa nerden nasıl yuklerım?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
hp dv6650 et
ıntel core 2 duo T7500 2.20ghz--4.00 gb ram--vısta 32 bıt

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)

GaMeRr
18-04-2008, 16:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,264 mesaj

Bazı bios güncellemeye yardımcı programlar eski bios sürümünüzün yedeğini alırlar. Ama çoğu üretici bios güncellemelerinin düzgün çalışan anakartlara yapılmaması düşüncesindeler.

Alibaba
18-04-2008, 17:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj

firmalar, anakartı düzgün çalıştığı halde yeni bir BIOS sürüyorsa ve bunu düzgün çalışan sisteme kurmayın diyorsa, hangi düzgün çalışmayan sistem için üretilmiş olabilir? yeni bioslar korsan anakartlar için üretilmediğine göre?
bunu söylemelerinin nedeni güncellemenin gerekmemesi değil, güncellemeyle uğraşırken yüzüne gözüne bulaştıracak amatör kullanıcıların derdiyle uğraşmaktan kaçınmaktır. sorun denilen şeylerin nerde ne zaman çıkacağı belli olsa zaten sorun olmalarına izin verilmezdi. asıl çözüm, sorun daha ortaya çıkamadan önlem almaktır. ama firma ciddiyetsizse, ürünlerini çok düzgün mühendislik testlerine sokmadan çıkaran bir firmaysa, bırakın BIOS sürümünü ürününü bile almanız sorunların gerçek başlangıcı olur.

GaMeRr
Bazı bios güncellemeye yardımcı programlar eski bios sürümünüzün yedeğini alırlar. Ama çoğu üretici bios güncellemelerinin düzgün çalışan anakartlara yapılmaması düşüncesindeler.