bios ta dos açıklaması ne anlama geliyor? gecenlerde update ettiğim bios beta (deneme ) sürümü olduğunu öğrenmiştim bir OS : DOS diye bir ibarede var . cmos tan biosu sıfırlamak istedim ama orjinal biosuna geri dönmedi. deneme amacındaki bu biosu nasıl tekrar silip orjinalya da bi önce ki sürümünü yükleyebilirim. eski sürümlerinide yüklemeye izin vermiyor. Bios hakkında geniş bi
lgi veren yazılarıınızı bekliyoruz. Rd ram e neden bu kadar takıldığınızıda anlamış değilim. Üretimde bile olmayan bir ram üstün olsa nolur olmasa nolur. Bilgilendirmeler için şimdiden teşekkürler.
Bios hakkında
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Merhaba
Bios pili çıkardığında silinmez, nasıl bir dvd, cd okuyucunun çalışma durumu, yada harddiskde kafaların birden durmaması gibi oda silinmez. Çünkü o anakartın nasıl çalışacağını gösteren programcıktır. Bios pilini çıkarman sadece yaptığın "ayarları" ama o bios sürümü ile yaptığın ayarların gitmesine yol açar.
Geri dönebileceğini pek sanmıyorum. Bende asus dvd writer vardı 1608P koca asus yeni firmwarede dalga geçercesine BUG dolu bir şey yaptı ve firmware update den sonra dvd writerim mefta olmuştu. Yaklaşık bir aydır garantide, onu bile tamir edemediler, şimdi yenisini alacağım. Geri dönüş içinde bir yol yoktu. Sadece eskiden dos dan bioslar değiştiriliyor ancak bunun yeni anakartlarda işe yarayacağını sanmıyorum.
Kolay Gelsin
Eski sürümünü ancak dos ortamında geri getirirsin.Bunun için bir disketi msdos kipinde biçimlendir.Biosun eski sürümünü ve gerekli olacak aflash.exe yi asusun sitesinden indirip diskete kaydet.Sonrası bilgisayarı disketten başlatıp exe yi çalıştırmalısın.(birazcık dos bilmek gerekli.)Yalnız karşılaşabileceğin bir problem var, oda: klavye tuşlarıyla uyumlu olmayan karakterleri bulmak biraz zaman alıyor.Kolay gelsin.
su an üzerinde yüklü biosla sistem çalışıyor şimdilik sisteme bi arıza vermedi(donanımda) ama sistemde ciddi bir yavaşlama var benim şu an yapacağım ki inşaaalah asus bunu yapar yeni bir deneme olmayan sürümünü çıkarır ve ben yüklerim eski sürümü yüklemeye izin vermiyor ama yeni sürümde bu problemi yaşayacağımı sanmıyorum. diğer türlü disketle yapma konusunda geniş bilgi cizgi elektroniğin sitesinde teknik kısımda anlatılmış ama beni aşıyor. Teşekkürler.