Bıos Hata Sesi Kapatma

Medytr
11-02-2011, 17:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Konuyu nereye açacağımı tam çözemedim o yüzden buraya açıyorum.

Anakartım : Foxconn P4M890-8237 (Socket 775)  olarak gözüküyor. Nedendir bilmiyorum en ufak bir kasmada sürekli bir bip sesi geliyor.

Yaşama umdumu elimden aldı :D bıktım artık bu sesten. Bu sesi nasıl kapatırım ? Gerekirse anakart yansın yeterki o sesi duymayayım ?

Bir bilen varsa yardımcı olursa çok sevinicem.

Rashnu
11-02-2011, 17:49   |  #2  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj

Isınmadan dolayı olabilir mi bu problem? anakrt değilde işlemcide bir ara amd lerde bip sesi çıkaran bir termometre vardı :) belki de bıos a girip healt kısmından max temperature yi yükselt oluyorsa oradandır

Medytr
11-02-2011, 18:07   |  #3  
OP Taze Üye
11 mesaj

işte bu dediğini detaylı anlatman lazım ben bilgisayardan pek anlamıyorum bir kere ekran kartı çıkarttım taktım bir kerede işlemci o kadar.

Isınmadan ya da başka bir sebepten her ne olursa olsun o sesi kapatmak istiyorum artık. Sonunda pc bile yanacaksa ses uyarı sisteminde dolayı , yansın umrumda değil yeterki sesi kapatabileyim :S

Rashnu
11-02-2011, 20:10   |  #4  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

İlk olarak pcnin açılışında hani ram ve işlemci gösteren siyah ekranda del tuşuna basıyoruz.
Buaradan örnek resme bakabilirsiniz.
orada BIOS dediğimiz mavi ekranlı kısımdan PC healt status a tıklıyoruz.
Buradan örnek kısma bakabilrsiniz
Daha sonra da healt kısmından cpu warning temp kısmını 60 derece yapın
Buradan bakınız
--------------------------------
bu kısım işe yaramaz sa anakartın üzerindeki bipleyen hoparlörüün kablosunu çıkarın
nasıl yapcağım derseniz;
1 kasayı açın ve ufak hoparlör göreceksiniz
ya anakrta kablo ile bağlanmıştır; buradan bakınız
yada kasaya bağlı bir hoparlördür;buradan bakınız ve kasanın en alt kısmında sağda yuvarlak zaten göreceksiniz
inşallah olur

Rashnu
11-02-2011, 20:14   |  #5  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

anlatığım ilk kısımı hiç uygulamasanız da olur çünkü ısıdan dolayı da olsa başka sebepten dolayı da olsa oradan olmaycak  çizginin altını uygulayın daha kesin çözüm olur. Birde işlemciden dolayı yani işlemcinin üzerinde hoparlar varsa o ayrı :) fanı değiştirmeniz gerekecek :(

Medytr
12-02-2011, 02:49   |  #6  
OP Taze Üye
11 mesaj

fanı nasıl değiştiricem ? :S bir tane fan var ama buna uyar mı bilmiyorum ki amd nin ama benim intel ?

Medytr
12-02-2011, 03:43   |  #7  
OP Taze Üye
11 mesaj

şimdi tam sorunum şu herhangi bir program açayım direk cpu fırlıyor 50 lere ve dııt diye ses gelmeye başlıyor sık sık oluyor yemin ediyorum sinir krizi geçiricem şu dıt sesini kapatmayı yapamadım ne o siyah şey  var ne de pc altında hoparlör varsa bile bilemem alt tabakada kalıyor :S başka yolu yok mu arkadaşlar allah rızası için bir yardım :s

Rashnu
13-02-2011, 09:16   |  #8  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

intel de ısınma sorun yaratmaz genelde :( o zaman tek yapabileceğin şey dediğim ilk kısmı uygulamak sadece adım adım yardımcı olmak için yazayım... senin anakrtının modeli ne ? açılışta ne gibi yazılar yazıyo? onu da yapamam dersen ben da sanırım yardımcı olamayacağım