merhaba;
sorunumu kısaca özetleyeyim:
ellimde Asus F3Sv modelinde bir notebook var.
2 ay kadar önce bios'ta bazı ayarları değiştirmek için bios ayarlarına girmeye çalıştım fakat şifre istedi şifre kodyduğumu sonradan hatırladım.
bir kaç kullandığım şifre denedim olmadı.
ardından bu şifreyi kaldırmak için yöntemler denemeye başladım.
1- Öncelikle bios'u update ettim (F3Svas203'ü F3Svas208'e). ardından tekrar denedim ama hala şifre soruyordu. update ettiğinden eminim çünkü açılışta bios versiyonu 208 olarak değişmiş görünüyordu.
2- Ardından birkaç bios şifreleri kıran programlar denedim olmadı.
3- Sonra anakart'ın manuelini aradım fakat bulamadım.
4- Bende normal masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi bios pilini çıkartım 2 hafta bekledim. kısa devre yaptım. pili ters taktım denedim yine olmadı.
5- Ardından anakart üzerinde Jumper'ları aramaya başladım ama jumperlar yoktu.
6- tekrar biosun eski versiyonunu yüklemeyi denedim! 'kulladığım bios yüklemeye çalıştığımdan daha yeni olduğu için kabuletmedi'
7- Bende çareler tükenmez deyip yüklemeye çalıştığım bios dosyasını bir hex editorde açıp içinde tarihle ilgili birşey var mı diye baktım ve iki adet tarih buldum. bunları değiştirdim (yüklü olan bios'tan sonraki bir tarihe-belkide büyük hata bu). bilgisayar bunu yedi ve update (daha doğrusu downgrade) etmeye başladı. herşey normal şekilde ilerledi:bios
silindi(erase)-tekrar yazıldı(write)-onaylandı(verify)
ardından tekrar başlatmak için kendini kapattı.
ama BIR DAHA AÇILMADI!!!
power tuşuna bastığımda normal açılacak gibi power on işigi yanıyor fan çalışmaya başlıyor dvd-rom dönmeye başlıyor ama ne klavye ne mause ne hard disk ne de ekranda tık yok açılmıyor.
nedir sizce bunun çözümü? Servise göndermek dışında garanti falan kalmadı zaten!!!
ilginize şimdiden teşekkürler!