bios menüsü

HPQ-User
12-04-2008, 01:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

serkan sormuş:
merhaba bilgisayarıma format atacaktım harddiskim sata olduğu için atamadım bios menüsünden sata raıd support disabled yap demiştiniz daha önceden söylemiştiniz ama didik didik aradım ama hiç bir sonuca ulaşamadım

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

GaMeRr
12-04-2008, 01:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,264 mesaj

Tam anlamıyla böle yazmaya bilir bios türünüze göre bu sekmelerin isimleri değişik olabilir.Advanced Bios Features de olucakdır büyük ihtimal.

Kapalı Hesap (34907)
12-04-2008, 07:19   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

format atacaksınız bot'lu(XP,Vista) kurulum bios'a giriş ayarları
Advanced Bios features menüsü ne giriyoruz

(Boot sequence)
Sistemin açılışta arayacağı sürücülerin sıralamasını belirtir
CD,DVD 1.
HDD    2.Sıraya alıyoruz
Save settings and Exit
Yapılan değişiklikleri kaydederek setup'tan çıkıyoruz. yeniden başlattığımızda kurulum başlayacaktır...

kurulum bittikten sonra biostaki işlemi HDD 1.sıraya CD,DVD2.sıraya alıp Save settings and Exit
Yapılan değişiklikleri kaydederek setup'tan çıkıyoruz.

BIOS'ta yanlış değişiklikler yapmanın bilgisayarınızı çalışmaz duruma getirebileceğini unutmayalım.Bu gibi durumlarda BIOS sıfırlama (reset) tüm ayarları varsayılan "fabrika ayarlarına" getirebiliyorsunuz, ancak bu ayarlar yalnızca "varsayılan" oluyor, "iyileştirilmiş" değil.Adımları izlemeniz gerekiyor.

Bilgisayar işletim sistemi yüklenmeye başlamadan önce BIOS ayarlarına girmek için kullanılacak tuşa basmanız için sizi bir iki saniye kadar bekliyor. BIOS'a girmek için genellikle kullanılan yöntem bilgisayar açıldığı anda gerekli tuşa basmak, çünkü iletinin görüntülendiği an kaçırılırsa bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Genelde bilgisayarda bu tuş DEL, F1 veya F2 oluyor. Eğer açılış sırasında BIOS ayarlarına giremiyorsanız, kullanım kılavuzuna bakmanızı ve hatta gerekirse üreticinizle temasa geçmenizi öneririm.

daha ayrıntılı BİOS ve donanım güncellemeleri hakkında bilgi istiyorsanız.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (41714) ~ 12 Nisan 2008 07:22