Bios pili zayıflamasımı?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
subway2
08-05-2004, 21:22   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

arkadaşlar xp sayfasına açtığım topicteki sorunumu donanımla ilgili olabileceği için burayada taşımak istedim.... sizce bios pili zayıflaması böyle bir hataya sebep olabilirmi?

Bilgisayarım p4 1.7 256 mb rem 40 gb harddisk 64 mb vga .... daha önceleri gayet düzgün çalışırken geçen gece  bilgisayarı açık unutmuşum galiba ve ertesi gün geldiğimde siyah ekran verifying dmı pool data yazısının altında büyük harflerle
"DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" yazısın gördüm başlangıçta önemsemedim fakat bu gün bilgiasyarımı sabahtan beri doru düzgün kullanamıyorum ne zaman virüs taraması yapmaya çalışsam veya cm gibi bir oyun oynamaya çalışsam yarım saat geçmeden yeniden başlat yapıp boot edemiyor ve bu yazı çıkıyor bende kapatıp 10 dk bekliyorum o zaman açılıyor ve bu böle devam ediyor .. problemin remden kaynaklanabileceğini düşünüp  yerinden çıkardım sildim temizledim yuvalarını temizlemeye çalıştım farklı yuvalara taktım format attım xp yi güç bela kurdum yeniden fakat az önce yine  aynı şey oldu.bu arada blast wormu için gerekli önlemlerim var ... sizce bu problemin kaynağı nedir yardım lütfen...

karamurat
08-05-2004, 22:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
408 mesaj

yeniden bir windows kur bakalım ne olacak dediğin gibi bios pili olabilir ama o pilde en 3 sene dayanır diye biliyorum.ayrıca o hata mesajını bir arkadaştan hatırlıyorum biostan ayarları resetlediğimde sorun çözülmüştü

murtimb
09-05-2004, 15:33   |  #3  
Taze Üye
3 mesaj

evet ama cevap ortada kaldı. Teknik olarak bu soruyu bize cevaplayacak biri arkadaş yok mu? şöyle son noktayı koyabilecek.Üzgün

Banned
09-05-2004, 15:48   |  #4  
Banlandı
1,133 mesaj

makinende bir donanımsal bir sorun oluşmuş sanırım açık unuttuğun gün olabilecek bir elektrik akımından kaynaklanabilir fakat giderilmeyecek değil. anakartındaki tüm parcaları sök 15 dk kadar bekler anakartındaki pilide tüm parcalarını tekrar monte et sonra diskindeki tüm bildileri yedek al ve disk edit yazılımı ile diskinin üzerindeki tüm izleri sil. disk üzerinde tüm bilgilerini silmen 40 gb bir disk için ortalama 36 saat sürecektir. işlem bittikten sonra fdisk ve format ile harddiskin ilk günkü gibi olur.

birde mem test v.3.1 yazılımı ile ramini 6 kere tarat onda bir mb kaybı sorunu oluştuğunu oradan öğrenebilirsin.

subway2
09-05-2004, 15:56   |  #5  
OP Yeni Üye
22 mesaj

Saolun arkadaşlar en kısa 36 saat b bir araya getirdiğim an bu dediklerinizi tek tek uyguklayacağım çok faydanız dokundu teşekkürler