Bios sıfırlanması yardım

ninjamann
16-05-2013, 13:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

Selamlar. Geçen gün biosu biraz kurcalamak zorunda kaldım bi kaç ayar yapmam gerektiği için ve sonunda default yaptım. O günden sonra bilgisayarı her kapatışımdan belli bir müddet geçtikten sonra actıgımda, xp ekranı gelmeden siyah bios ekranı geliyor. Baya bi yazı var ram miktarları falan gözüküyor.. 

F1 ve F2 komutları var F1 e bastıgımda direk açılıyor ekran geliyor. Fakat tüm tarih&saat ayarları sıfırlanıyor. Ben buna biosdan kaynaklanıyor dedim ama baska bir bilginiz varsa paylasırmısınz?

gncyltrk
16-05-2013, 17:14   |  #2  
Taze Üye
14 mesaj

Anakart piliniz pitmiş. Değiştirmeniz gerekiyor.

Anakart üzerinde; yassı, yuvarlak ve gümüş renkli bir pildir. Internette ve çoğu bilgisayar mağazası/ hipermarkette bulunabilen ucuz bir pildir.

ninjamann
16-05-2013, 21:13   |  #3  
OP Taze Üye
18 mesaj
Alıntı: gncyltrk  
Anakart piliniz pitmiş. Değiştirmeniz gerekiyor.

Anakart üzerinde; yassı, yuvarlak ve gümüş renkli bir pildir. Internette ve çoğu bilgisayar mağazası/ hipermarkette bulunabilen ucuz bir pildir.

kesin sorun budur değilmi? Çünkü bir anda bitmesi garipte 5dk öncesine kadar hersey düzgündü ayarlarla oynadım sonra sıfırlanmaya basladı hep

murat5038
17-05-2013, 00:50   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Biosu default yerine Discard yaptı isen :) buda yapar. Biosu güncelleyip default yapmadı isen buda yapar. Bunları kontrol edip olmadı ise Çoğunlukla Bios pilin bitik veya bios yuvası bozuktur.