BIOS SORUNU

HPQ-User
16-08-2008, 10:22   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

tahirc sormuş:
ONCELIKLE MERHABALAR,
ANAKARTIMIN MODELINDEN DE ANLASILACAGI UZERE DUALBIOS'LU BIR ANAKART KESKE OLMASAYDI DIYECEGIM TUTTU.BILGISAYARIM YAKLASIK 2-3 AYDIR ELEKTRIK FISINI CEKTIKTEN SONRA GERI TAKTIGIM ZAMANLAR BIOS ERROR HATASI VERIYORDU BENDE SETUP'A GIRIP BIOS GUNCELLEME EKRANINDAN BACKUP DAN BIOSU GERI YUKLEYIP DURUMU DUZELTIYORDUM FAKAT 1 HAFTA ONCE 2 DEFA KISA SES CIKARIP HICBIR SEY GELMEDEN EKRANDA IYICE DIKKAT ETTIGIM YAZIDA BACKUP BIOS ERROR HATASI VERIYOR VE KENDISI OTOMATIK BIOS EKRANINA GIRIYOR VE DAHA ONCE BENIM YAPTIGIM BIOS GUNCELLEME ISINI KENDISI YAPIYOR VE SISTEM YENIDEN BASLATILIYOR. SONRA YINE AYNI HATA VE YINE GUNCELLEME YINE RESTART SEKLINDE BIR KISIR DONGU ICERISINE GIRDI SISTEM VE HERHANGI BIR MUDAHELE SOZ KONUSU DEGIL, SISTEM HIC ACILMIYOR... BIOS GUNCELLEME DISKETINI DISKET SURUCUSUNE TAKMAMA RAGMEN DISKETTEN DE ACILMIYOR, KENDI KURTARMA CD SINI TAKMAMA RAGMEN ONUNLA DA ACILMIYOR YANI HIC BIR TUS HIC BIR MUDAHALE YAPAMIYORUM SISTEM VE SISTEM HIC CALISMIYOR.
ACABA ANAKARTI TAMAMEN KAYBETMIS MIYIM YOKSA BUNUN BIR COZUMU VAR MIDIR? SIMDIDEN COK TESEKKURLER.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
GIGABYTE GA-8IPE1000 PRO G ANAKART
INTEL PENTIUM 2.8 İŞLEMCİ
1 GB RAM
250 GB HDD
ATI 9550 256 MB EKRAN KARTI

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.1)

Kapalı Hesap (34907)
16-08-2008, 12:22   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Arkadaşım EasyTune 5,6 Pro ile biosunuzu live update seçeneği ile güncelleyebilir,işlemci'nizin ve anakartınızın ayarlarını Windows ortamında değiştirebilir Hızını artırabilirsiniz,.

BIOS'ta yanlış değişiklikler yapmanın bilgisayarınızı çalışmaz duruma getirebileceğini unutmayalım.Bu gibi durumlarda BIOS sıfırlama (reset) tüm ayarları varsayılan "fabrika ayarlarına" getirebiliyorsunuz, ancak bu ayarlar yalnızca "varsayılan" oluyor, "iyileştirilmiş" değil.Adımları izlemeniz gerekiyor.

Bilgisayar işletim sistemi yüklenmeye başlamadan önce BIOS ayarlarına girmek için kullanılacak tuşa basmanız için sizi bir iki saniye kadar bekliyor. BIOS'a girmek için genellikle kullanılan yöntem bilgisayar açıldığı anda gerekli tuşa basmak, çünkü iletinin görüntülendiği an kaçırılırsa bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Genelde bilgisayarda bu tuş DEL, F1 veya F2 oluyor. Eğer açılış sırasında BIOS ayarlarına giremiyorsanız, kullanım kılavuzuna bakmanızı ve hatta gerekirse üreticinizle temasa geçmenizi öneririm.

tahirc
16-08-2008, 17:04   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

tesekkurler aciklamalar icin suat666 kardes

fakat dedigim problem oyle kotu ki daha bios ayarlarina girmek icin ekranda beliren del to Enter Setup yazisindan once cikiyor yani bilgisayarin acma tusuna bastiktan takriben saniyeler sonra cikiyor ve otomatik bios u kurtarmaya giriyor. Zaten hangi tusa basarsaniz basin hic biri islem gormuyor yani ne bios ayarlarina girilebiliyor ne de bilgisayar aciliyor, acma tusuna bastiktan sonra hatayi verip otomatik biosu update ediyor ve sistemi yeniden baslatiyor ve bu bir dongu oluyor kapatma tusuna basilmadigi surece kendi kendine ayni islemleri tekrarliyor ve sistem kesinlikle acilmiyor...
Kendine ait bios guncelleme disketini takmama ragmen onu da gormuyor.
yine orjinal kurtarma cd sini takmama ragmen yine de hic bir islem yapmiyor.
Kullanim kilavuzuna baktim ve burayla birlikte de ureticilerle temasa gectim halen onlardan bir haber gelmis degil...
Eger daha detayli bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim cunku mainboardu bir an once cozume kavusturmam lazim islerim aksiyor...Tesekkurler

HİPNOZUM
16-08-2008, 17:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj

anakartdan bios pilini cıkarmayı dene sıfırlansın bios

Son Düzenleme: HİPNOZUM ~ 16 Ağustos 2008 17:13
inNteAcoME
16-08-2008, 17:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

iki kısa sınyal veriyorsa ramlarını bi kontrol et

tahirc
18-08-2008, 11:49   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaslar Pil cikarmak veya RAM(RAMLAR sapasaglam) isin cozumu degil;
Çünkü sistem daha RAM i Sürücüleri vs gormeden BIOS'u otomatik kurtarmaya calisiyor. Bios pilini cikarip yine sistemi acmaya calistim o yine aynisini yapiyor yani müdahale edilemeyecek sekilde bir donguye giriyor.
Sistem dualbios yani bi Backup bios var ve bir main bios var...
Normalde main bios dan bilgiler yuklenip acilmasi lazim fakat main bios bozuldugu zaman backup bios dan bilgiler main bios a guncellenip aciliyordu simdi Backup bios da main bios da bozuk yani kısır dongunun sebebi bu...

Sayın Chip editorleri hic kimseden cozum yok mu? En azından yeni bir anakart al diyebilirsiniz.? Acil cevap bekliyorum.

Reborn91
18-08-2008, 12:01   |  #7  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

Yeni anakart almak en son çözüm olur bence. Teknik servis yolları gözüktü sanırım..

Feel Good
18-08-2008, 12:02   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
Reborn91
Yeni anakart almak en son çözüm olur bence. Teknik servis yolları gözüktü sanırım..
Beğendim