BİOS SORUNU

kamilin
23-08-2008, 20:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

arkadaşlar biosla ilğili bir problemim var yardım ederseniz sevinirim

bilğisayarım şöyle
p4 3.2 işlemci
120 gb sata hard disk
8800gts ekran kartı
2 gb ram
asus P5LD2-SE (REV.2) ANAKART
600 w power suppyl

Sorunum şu benim anakart a core 2 duo e 6600 işlemci takmayı düşünüyorum asus un sitesine girdiğim de
bu işlemciyi benim anakartın desteklediğini fakat bios güncellemesi yapmam gerektiği yazıyor yüklemem gereken bios ise 1208 numaralı bios bende e6600 almadan önce biosun yüklemeyi denedim olucak mı acaba diye(halt ettik) dün biosu asus uptade programı ile yükledim bilğisayar acıldı f2 defult ayarlarla başlattım herhangi bi sorun yok gibi duruyordu ama bilğisayarı buğün açtıgımda ise alttaki uyarıyı veriyor f1 resume deyince açılıyor alet gene bir sorun yok ama her açılışta aynı hatayı veriyor.sonra daha yüksek bir bios yükledim yükledi ama aynı sorun devam etti anakartın ilk biosunu geri yüklemek istediğimde ise yüklememe izin vermedi

hata
Unknown CPU detected .Bios uptade is reguired to unlesh its full power

bilğisayardaki hiçbir donanımı degiştirmedim bilğisayarı 2 yıldır sorunsuz kullanıyordum sadece bios güncelledim yardımlarınız için şimdiden saolun

emrahcagigan
23-08-2008, 20:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
291 mesaj

yeni işlemcini tak öle calıştırmayı dene

kamilin
23-08-2008, 20:32   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

valla yaptıgım hata da o zaten salaklık demek daha dogru işlemci almadan bios u güncelledim alıca işlemciyi ama biraz zaman alıcak 1 -2 ay gibi bu sorunu çözmenn başka yolu yokmu acaba

Fatih_ARMAĞAN
23-08-2008, 20:33   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

bios güncellediğin için o uyarıyı alman normal bios ayarlarına girip

load setup for default setting yap.. ytani anakartı default ayarlara çek.
düzelir.

İtacHi_
23-08-2008, 20:33   |  #5  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

O bıos resmen sadece o işlemci için yazılmış.Makine E6600 ü göremeyince çıldırıyor tabiKahkahaYeni işlemciyi pinlerini ezmeden dikkatlice tak.TErmal macun kurumuşssa yanileyerek işlemci tak sorun çözülür gibi geliyo banaMasum

kamilin
23-08-2008, 20:41   |  #6  
OP Taze Üye
6 mesaj

zaten biosu ilk kurdugumda default ayarlarda başlattım anakartı

Fatih_ARMAĞAN
23-08-2008, 20:49   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

Burak ın dediği gibi işlemciyi tekrar sök tak işlemciyi yeniden algılaması sorunu çözebilir.

birde gerçekten yaptığın bios update sadece 6600 vede ona yakın işlemci serileri için olabilir ve farklı işlemci buluncada unkown cpu (bilinmeyen işlemci)  hatası veriyor.
sırasıyla bir eski bios a dön hangisi hata vermez ise o bios da kal.

kamilin
23-08-2008, 21:03   |  #8  
OP Taze Üye
6 mesaj

işlemciyi takıp sökmeyi denemedim onu denerim
eski bioslara dönemiyorum izin vermiyor asus un uptade programını kullanıyorum
bu bios uygun degildir falan diyor aslında eski kullandıgım bios olmasına ragmen.
kullandıgım biossun e6600 ve benzeri işlemciler için olma olasılıgı da var dediğiniz gibi
yardımlar için saolun

Fatih_ARMAĞAN
23-08-2008, 21:19   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
kamilin
işlemciyi takıp sökmeyi denemedim onu denerim
eski bioslara dönemiyorum izin vermiyor asus un uptade programını kullanıyorum
bu bios uygun degildir falan diyor aslında eski kullandıgım bios olmasına ragmen.
kullandıgım biossun e6600 ve benzeri işlemciler için olma olasılıgı da var dediğiniz gibi
yardımlar için
dos ortamında bios edersen sanırım izin vermeme gibi bir sorun olmaz.

Mustafa Akın
23-08-2008, 22:29   |  #10  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Evet dos ortamında yapmalısın ASUS'un AFUDOS.exe programını göreceksin sitesinde, onu ve bios ROM unu diskete mi atacaksın neyle atacaksan at işte, ama düzgün olmasına dikkat et disketin. SOrun yaşarsan eski biosu da bulabilirisn. DOs ortamında eskiye dönebilirsin. Belki de en yenisini indirmemişindir(bios rom). Bir daha kontrol et derim