Bios'ta boot secenekleri

ruhat
06-11-2009, 09:23   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
73 mesaj

aslinda konu tam bo bolume mi giriyor bilmiyorum ama sorun su;
bir bilgisayarimiz var. CD surucusunde sorun olustu(lap top, Sony Vaio) zaten daha onceden kendi cd'si disinda kurulum yapamiyordum. ama simdi kendi cd'sini de okumakta zorlaniyor. ama bios boot ayarlarinda farkli bir secenek de yok, ornegin usb cd driver gibi. bu secenegi olusturmanin yontemi ne acaba? bios guncellersem boyle bir sey olabilir mi?
tesekurler

ruhat
11-11-2009, 15:39   |  #2  
OP Üye
73 mesaj

sanki arada kaynadi bir guncelleyeyim dedim

Blue Life
11-11-2009, 23:43   |  #3  
Blue Life avatarı
Yıllanmış Üye
343 mesaj

arkadaşım kendi cd dışında cd yi boot etmiyosa yani dvd den ön yükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı başka cd lerde görünmüyorsa o cd yi kopyalayıp başka cd ye iso kalıbı olarak yazdırın bendede önceden öyle idi iso olarak yazdırdım sorunum gitti bir dene istersen

Son Düzenleme: Blue Life ~ 11 Kasım 2009 23:44
Süleyman.
11-11-2009, 23:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Deneyin BIOS güncellemeyi ama şu an yoksa, BIOS güncellemesinden sonra da başlatma seçeneklerinde CD/DVD haricinde diğer cihazların çıkacağını pek sanmıyorum.

ruhat
18-11-2009, 13:19   |  #5  
OP Üye
73 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Deneyin BIOS güncellemeyi ama şu an yoksa, BIOS güncellemesinden sonra da başlatma seçeneklerinde CD/DVD haricinde diğer cihazların çıkacağını pek sanmıyorum.
guncellemeyi yaptim ama dedigin gibi seceneklerde bir degisiklik olmadi, bu durumda bahsettigimi sorunu nasil cozebilirim?
gerci Abdullah'in bir onerisi vardi ancak ben onu tam anlayamadigim icin deneyemedim.
tesekurler