x1600 ekrar kartı ile birilikte geldi bilgisayarım HP den.. 2-3 ay önce HD3650 taktım biostaki primart video adaptor seçiminde PCI-PCIe-Onboard var PCI seçili durumda.. ekran kartının kutusunda PCI Express 2.0 yazıyo orayo PCI e ye almam gerekir mi, daha mı iyi olur?
Bios ta primary video adaptor seçimi
pcı exprexs al pcı yaparsan pcı exprexs olan ekran kartına windows ulaşmaya çalışırken zıtlık yaşar ve bu yüzden performans düşmesi yaşarsın :) eğer sisteminde aksaklık olmasını istemiyorsan boşuyna bilgisayarı zorlama pcı exprexe geçir ;)
Bunda sorulacak ne var tabiki pcı-e ye alacaksın normal pcı pcı-e ye göre daha düşük hızdadır bunu zaten tv kartı kullanıyorsan bilirsin ekran kartı normal pcı slotuna ekran kartı ise pcı-e ye takılır.
daha önce PCI daymış PCI-e ye alınca hiçbirşey değişmedi tşkrl ederim yardımlar için..
ordaki ayarlar zaten anakart tarafında oto yapaılır sen ne kadar seçsende en fazla ekrana ilk gelen görüntünün birkaç milisaniye daha erken veya geç gelmesine neden olursun. pci-e vb ayarları zaten anakart destekleyebileceği maximüm ayarı kendisi ayarlar.
mustafa Pc hatırlarsan bi soru sormuştum mavi ekranal ilgili sonra ramlarım yerini değiştirince gitti demiştim..sonra yeniden başladı diye yazmıştım 1-2 gün sonra. hatırlıyorum da galiba ekran kartını ilk taktığımda da bi ekran gelmişti aynısı mı bilmiyorum ama ondan da kaynaklanabilir mi? ekran kartını çıkarıp tekrar taktım PCI-e ye aldım onuda yine gelmez oldu mavii:)