PC'min Bios'un sürümü eski CPU ince ayarları yapma özelliği yok, güncelleşmesi gerekiyor Bios'un markası şunlar.
________________________________________________________________________________
BIOS Properties:
BIOS Type Award
BIOS Version LT-865pes REV1.3 (2005.12.30)
Award BIOS Type Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Award BIOS Message LT-865pes REV1.3 (2005.12.30)
System BIOS Date 01/23/05
Video BIOS Date 02/24/04
________________________________________________________________________________
Anakartımın markası
Motherboard Properties:
Motherboard ID = 01/23/2005-Springdale-PE-6A79AFKDC-00
Motherboard Name = Longteng LT-865PES
_________________________________________________________________________________
Anakartın sitesini araştırdım ama bir türlü bulamadım,Lütfen yardım
Bios'u güncelleştirmem lazım yardım lütfen
Kasayı yine söküp baktım ama hiç isim yok anakartım eski üstünde yazı yazmıyor ama bilgisayar boot olduğu zaman ekranda Bios'un adı (Phoenix - AwardBIOS v6.00PG) dediğim gibi anakartımın markası Longteng LT-865PES.Google dan phoenix-award V6.00PG olarak araştır. Güncel sürüm sunuyorsa bu sürümleri floppye kaydet. Sonra anakartın yönerglerini takip et
Google'a baktım ama phoenix-award V6.00PG bedava sürümünü bulamadım adamlar sırf bir Bios update için 70$ istiyorlar, ben bir Bios update için 70$ dolar verecek halim yok cocuk kandıryorlar sanki ya =D
Phoenix'in websitesine girdim araştırdım ama hiçbirşey bulamadım çıldırcam o yüzden belki yeni bir kasa dizerim ama yinede bulursam kasa dizmeme masrafa gerek kalmaz
anakartının üzerinde marka olmadığına eminsen bu durumda makinen marka olabilir mi? eğer öyle ise makinanın marka ve modelini referans alarak arama yapabilirsin. ki ben hala anakartının üzerinde mutlaka markayı belirten bir ibare olduğuna ve gözden kaçtığına inanıyorum.
Bir de Recep Baltaş'ın bir konusu vardı BIOS güncelleme ile ilgili linkine bakamadım şimdi. ama aratırsan bulursun. faydası olabilir.
Anakartın üstünde isim falan yok, belki bir saat üstünde arama yaptım her yeri her deliği ama yine yok işte, anakartın seri numarasını alarak google'da araştırdım çince siteler çıktı ordan çince siteyi tercüman ederek biraz karıştırdım,hepside benim gibi anakartın ismini ve hangi Bios'u desteklediğini yazmışlar ama yine bir sonuç bulamadım ben yinede award bios olduğunu düşünyorum, dediğiniz şeyleri araştracağım.
Bir de bu gibi durumlarda yardımcı olabilecek programlar var.
Benim önerim PIRIFORM speccy ücretsiz ve çok kaliteli bir programdır. Yükleyip çalıştırırsan anakartın detaylarını görebilirsin.
http://www.piriform.com/speccy