Arkadaşlar konudada belirttiğim gibi pc me format attıktan sonra bios update ederken pc dondu sandım fişi çektim.Sonra tekrar açmaya çalıştığımda power ışığı yanıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor hiçbir yazı çıkmıyor bir süre sonra zaten power ışığı da sönüyor.Lütfen ne yapabilirim söyleyin ?
Bios Update Ederken Pc Kapattım Lütfen yardım edin
Bios update sırasında fişmi çektiniz? Bios bölümüne büyük hasar vermişsiniz. Bir bilgisayarcıya götürmek dışında seçeneğiniz yok.
Bios güncelleme esnasında enerjiyi kesmek eprom üzerindeki veriyi kullanılmaz hale getirir, ne yazıkki bu günlerde bios yazabilecek donanıma sahip birilerini bulman çok zor, bios çipi anakart üzerine entegre değilse soketinden çıkartılıp değiştirilebilir, anakart üzerine entegre çipleri değiştirmek yeni anakart kullanmaktan daha zordur. anakartın marka/model bilgilerini tam olarak yazarsan yapılabilecekler hakkında daha kesin bilgiler verebiliriz.
Zaten Bilgisayarcıya Götürsende Yapıcak Bşi Pek bşi Yok Bios Pilini Resetler Sonra Anakartı Olmadı ÇöpeBu dediğiniz sizin Bölgenizde olabilir ama Her bilgisayarcıyı aynı kefeye koymak olmaz(bazı duurmlarda değişebilir)Diplomalı Gerçekden Okulunu okumuş biri kolayca yapabilir bios kurtarma vb.işleri(Bundada bazı durumlar hariç:D)
Senin dediğin gibi Anakart çöpe atacak bir bilgisayarcı ya işini bilmiyordur yada kazıklıcak keriz arıyordur :D Başka hiçbir tür açıklaması yok.
Hm dizüstü makina yani, haliyle anakart üzerinde yapılabilecek fiziki işlemler çok sınırlı. boş veya tam yazılmamış biosu yeniden yazmak için her üreticinin kullandığı özel donanımlara ihtiyaç vardır, bu durumda yapılabilecek en iyi şey üreticiyle bağlantı kurmaktır, yapılabilecekler konusunda seni en iyi onlar yönlendirebilir.
http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/support
Kardeşim Biliyorsan söyle bilmiyorsan flood yapma.Birincisi arkadaş flood yapmıyor. İkincisi burada sana yardım etmek için kafa patlatan arkadaşlar var, onlara bu tür şeyler demen hiç mantıklı değil. Ayrıca sisteminiz dizüstü bilgisayar. Bios'unuz anakart üzerinde yapışık olmalı. Bu fiziksel uğraşların boşuna çıkacağını belirtir. Ya yeni bir anakart alın, ya da teknik servisle iletişim kurun.
bende masaüstünden asus un programıyla bios update yaparken pc dondu bende tek çare pc ye reset attım ama benım pc ye görüntü geldı fakat pc açılmadı.anakartın cd sini taktım bioasa girip gerekli dosyaları seçip kurtardım sonra en güncel bios dosyasını yükledım.anlıyacagın görüntü gelmıyorsa yapılcak bişey yok gibi garantisi varsa yolla yoksa işi bilen bir bilgisayarcıya götür derim