Bios update sorunu

Kapalı Hesap (54635)
19-09-2007, 11:58   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

merhaba arkadaşlar
benim dfi wb72-sc model anakartım var.Ben bu kartın biosunu güncellemek istiyorum daha doğrusu aslına getirmek istiyorum.Çünkü bundan önce ben anakartımın modelini nb72-sc olarak biliyordum ve bu karta göre bios güncellemiştim.Daha sonra sistem açılmamıştı ve yeniden xp yüklemek zorunda kalmıştım.Şimdi ise asıl biosu güncellemek isterken "please load the correct BİOS file!" iletisini alıyorum.Bu sorunu nasıl çözebilirim.

Not:Güncellemeyi anakartım desteklediği için xp üzerinden winflash programıyla yapıyorum.Eğer dos üzerinden güncellemekle sorun çözülecekse cd den nasıl güncelleyeceğimi anlatır mısınız.Çünkü disket sürücüm yok:D

crixallis31
19-09-2007, 18:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

pcnin pilini çıkartmayı ve jumpermidir nedir onu çıkartmayı dene daha sonra tak ve aç belki işe yarar. ya da anakarın kitapcığına bak cmos isimli bir parça var o çıkarılabilir cinstense çıkart ve tekrar tak eğer değilse lehimlerini söküp takmak çok sakat olduğundan dolayı elleşme ve servise götür derim.

GaMeRr
19-09-2007, 18:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,264 mesaj

Program sana internetden sendeki bios sürümüne bakarak ona uygun we yeni sürümlü bi bios u diskete kaydettirecekdir we bunu da yaptıkdan sonra disketle yeni wersiyon u yükleyebilirsin..