Slm Arkadaşlar Gigabyte Ep35 ds3r model anakarım var.Bios güncellemesi yapmaya calışıyorum fakat dosya uzantısı "bin "olması gerekiyor fakat ben gigabyte ın sitesinden indirdiğim dosyalarda öle uzantılı dosya yoktu.Nasıl yapmam gerekiyor.Yardımcı olursanız cok iyi olur..
Bios Update ?
http://america.giga-byte.com/Fil ... a-ep35-ds3r_f4a.exe adresindeki dosyayı indirip çalıştırmanız gerekiyor. Açıldığında 3 tane dosya çıkıyor. eğer açılışta c: ye atarsanız bu 3 dosyayı makina açılırken güncellemeyi yapacaktır. autoexec.bat dosyasının içerisinde kullanımı gösterilmektedir. modelinizin uyduğuna kesin emin olduktan sonra yükleyiniz.
Güncel:
indirilen dosya beta ancak 2008 tarihli. Kararı sizin vermeniz uygun olacaktır.
kendi sitesinde ayrıca f11 tam sürüm bios güncellemesi var aynı şekilde onu yüklesem nasıl olur.
http://www.gigabyte.com.tw/Suppo ... ctID=2746#anchor_os burda 3 tane bios var usta bi göz atarmısın.
benim kartta v2.1 .Ya yeni ram aldım da Kingston Hyperx 2x2gb 1066 mhz ama 800 mhz görüyor.İşimi görüyo gerçi ama uyuz oldum.Ancak overclock yapınca normale dönüyor.Veya başka caresi varsa bana yardımcı olursanız cok iyi olur.
GA-EP35-DS3R (rev. 2.1) ilk yazdığınız model bu ve
adresi
ancak burada yazan bilgilere göre
Memory
4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory
Dual channel memory architecture
Support for DDR2 1200 (O.C.)/1066/800/667 MHz memory modules
Please refer "Memory Support List" for memory support information.
yükleme (O/C) ile 1200 olabileceği yazılmış. Bence de gerek yok zaten beta olması da bu kadar uzun süreli beta emin olun güncellemeyi önermiyorum. Ayrıca desteklenen hafıza modelleri içerisinde sizin hafıza modeliniz kaç gösteriyor ona bakmalısınız. Bu arada O/C yi de çok yüksek tutmamalısınız önerim max %30 olabilir. Aşırısı donanımsal zararlar verebilir. Hafıza yerleşimini de gözönünde bulundurmalısınız. Dual channel memory architecture şeklindeki açıklama.
Usta bende Dual Channel memory symmetric yazıyor.5-5-5-15 2.2v de normal 1066 çalışması gerekmekteyken 5-5-5-18 1.8v da 800 mhz calışıyor.