bios ve yeni xp

bertan
12-08-2007, 18:11   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

ben dizüstü bilgisayarima giremiyorum.
yeni xp yide yükleyemiyorum, cünkü biosun sifresini unuttum

lütfen yardimci olun.

viking20
12-08-2007, 19:44   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

sorunuz için bios pilini çıkarıp yarım saat sonra tekrar takın biosunuz resetlenir ve şifre sormaz.
anakartın üzerinde clear cmos üstündeki jumperı 1-2 den çıkarıp 2-3 e kaydırmak kesin çözüm.
BIOS 3.20 adlı bir program vardı yanılmıyorsam onunla sıfırlanabiliyordu.Fakat kullanırken dikkatli olunması gerektiği yanlış birşeyler yapılması sonucu BIOS'a zarar verilebileceğini de hatırlatıyordu açıklamasında.
programın bilgileri :

---
assagidaki kodlari MS-DOS ile bilgisayarinizi baslatarak uygalayabilirsiniz:
1) Bilgisayarinizi baslatin F8 e basip MS-DOS modunda çalistirin
2) DEBUG yazin
3) o 70 2e kodu ile devam edin
4) o 71 ff yazin
5) sonunda Q ye basip çikin ve bilgisayarinizi geri baslatin
(alıntı)
----
Masa üstü pclerde Bios pilini cıkrtarak Bios pilinin takıldıgı yerdeki yerde artı ve eksi ucları birbirine baglayıp pc yi acyoruz pc tam acılmadan pcyi kapatıp pili tekrar kapatıyoruz.Not:Pcyi actıgınızda görüntü bazen gelmiyor hic panik yapmadan pcyi tekrar kapatıp actıktan sonra düzeliyor biosa girebiliyoruz.
(alıntı)
---
Aynen katılıyorum.:34: pclerdeki gibi pili cıkarmak her pc için bios şifresini sıfırlamaya yetmez.Yeni tip laptoplarda bunun içinde önlem alınmıstır.mesela ben IBM kullanıyorum ve bigün bios kitlendi o zamanki akılla pili cıkarıp resetledim ve güvenlik önlemi olan security chip devreye girince bilgisayarı bir daha acamadım.Servise 120 dolar bayılmak zorunda kaldım:33: . Hp de de belki böyle bir güvenlik unsuru vardır.Bence pile müdahale yapmayı deneme en iyisi servise götür.
(alıntı)

Son Düzenleme: viking20 ~ 12 Ağustos 2007 20:07
benersince
12-08-2007, 19:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj
viking20
sorunuz için bios pilini çıkarıp yarım saat sonra tekrar takın biosunuz resetlenir ve şifre sormaz.
BeğendimBeğendim
BeğendimBeğendim

bertan
13-08-2007, 22:09   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

cok sagolun arkadaslar