ben dizüstü bilgisayarima giremiyorum.
yeni xp yide yükleyemiyorum, cünkü biosun sifresini unuttum
lütfen yardimci olun.
ben dizüstü bilgisayarima giremiyorum.
yeni xp yide yükleyemiyorum, cünkü biosun sifresini unuttum
lütfen yardimci olun.
sorunuz için bios pilini çıkarıp yarım saat sonra tekrar takın biosunuz resetlenir ve şifre sormaz.
anakartın üzerinde clear cmos üstündeki jumperı 1-2 den çıkarıp 2-3 e kaydırmak kesin çözüm.
BIOS 3.20 adlı bir program vardı yanılmıyorsam onunla sıfırlanabiliyordu.Fakat kullanırken dikkatli olunması gerektiği yanlış birşeyler yapılması sonucu BIOS'a zarar verilebileceğini de hatırlatıyordu açıklamasında.
programın bilgileri :
---
assagidaki kodlari MS-DOS ile bilgisayarinizi baslatarak uygalayabilirsiniz:
1) Bilgisayarinizi baslatin F8 e basip MS-DOS modunda çalistirin
2) DEBUG yazin
3) o 70 2e kodu ile devam edin
4) o 71 ff yazin
5) sonunda Q ye basip çikin ve bilgisayarinizi geri baslatin
(alıntı)
----
Masa üstü pclerde Bios pilini cıkrtarak Bios pilinin takıldıgı yerdeki yerde artı ve eksi ucları birbirine baglayıp pc yi acyoruz pc tam acılmadan pcyi kapatıp pili tekrar kapatıyoruz.Not:Pcyi actıgınızda görüntü bazen gelmiyor hic panik yapmadan pcyi tekrar kapatıp actıktan sonra düzeliyor biosa girebiliyoruz.
(alıntı)
---
Aynen katılıyorum.:34: pclerdeki gibi pili cıkarmak her pc için bios şifresini sıfırlamaya yetmez.Yeni tip laptoplarda bunun içinde önlem alınmıstır.mesela ben IBM kullanıyorum ve bigün bios kitlendi o zamanki akılla pili cıkarıp resetledim ve güvenlik önlemi olan security chip devreye girince bilgisayarı bir daha acamadım.Servise 120 dolar bayılmak zorunda kaldım:33: . Hp de de belki böyle bir güvenlik unsuru vardır.Bence pile müdahale yapmayı deneme en iyisi servise götür.
(alıntı)