biosta harddisk,cdromları göremiyorum

HPQ-User
09-07-2009, 08:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

hayat sormuş:
Merhaba benim bilgisayarım normal çalışıyordu sonra ben avast antivirus programı kurdum sonra tarama için yeniden başlatılsın mı diye sordu bende onay verdim sonra bilgisayar açıldı ve siyah ekranda disk okuma hatası dedi ve yeniden başlattı ondan sonra biosa girdim ancak sata hard diski cd romları bilgisayar görmedi.
Daha sonra bios pilini çıkardım tekrar taktım yine harddiski setupta göremedim.ancak bilgisayar açılırken F8 tuşuna basarak harddiski görebiliyoruz ancak yine hata veriyor.Amacım sata harddiski biostan gösterip win. kurmak istrmekteyim bilgisayarcılar sorunu çözemediler sizden ACİLEN yardımalrınızı beklemekteyim iyi çlş.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ana kart mercuryy;
işlemci P4
ram:512
2 adet cdwriter
1 adet sata 250 gb harddis

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.2; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.1; .NET CLR 3.0.04506.30)

Süleyman.
09-07-2009, 21:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bir ihtimal; sabit diskiniz ölmek üzere olup bunun zamanlaması Avast taramasına denk gelmiş olabilir. Eğer hiçbir şekilde açamııyorsanız bana kuvvetli bir ihtimal gibi geliyor. Yapabilirseniz bilgisayarınızda başka bir sabit disk deneyin. Kendi sabit diskinizi de başka bilgisayara takın ve açabilirseniz sabit diske sağlık testi yapın.

Mustafa@PC
09-07-2009, 21:08   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Süleyman'ın dedikleri olabileceği gibi. Sata slotundaki problemden, HDD güç kablosu,girişinden, HDD veri kablolarına kadar birçok şey olabilir.

Teknik servis nasıl hallemedi ? Test edecekler, ya "HDD bitmiş" yada "bu şu" diyecekler ;)