arkadaşlar bende yaklaşık 7 tane falan işlemci var. acaba bu işlemcileri bir anakart üzerinde toplayabilirmiyim?
bir anakarta birden çok işlemci
bence böyle bir şey gerekli crosfire ve slı gibi bir anakarta birden çok işlemci takılabilmeli...
Ben duymuştum. Bir anakartta iki tane AMD Ahtlon vardı. PcMaKeR kardeşimizin verdiğim resimdeki anakartlar ve uyumlu işlemcilele olabilir ama pahalı olur gibime geliyor.
bende pentium 4 var core2 duo var 2tane celeron var pentium 3 var amd duron var bitanede pentium var bunları toplaycak biranakart yokmu?
valla sürekli elime işlemciler geçiyor babamın mesleğinden dolayı belki ileride core2duo core2quad yada corei7 falan geçer ben bu gidişle dünden bu güne intel serisi yapcam gibi geliyor. :)))))
O işlemcileri satıp ekonomiye kazandırabilirsiniz de. Yerine yeni bir işlemci alısanız işlemciler bir nevi birleşmiş olur.
Sen işlemcilerin modellerini yaz alan olur :D
bazıları eski ama satıcaklarım
celeron700 mhz
duron 700mhz
celeron 1.7 ghz
pentium 4 3.00 ghz
pentium3 400 mhz
bir tane de pentiumvar onun kaç ghz olduğunu hatırlmaıyorum.
teknik servisler alabilir. hala windows 98 kullanan kişiler var.
almak istiyenler bana mesaj atabilir.
Pentium 4 3 GHZ socket 478 mi yoksa LGA mı
Evet, koleksiyonluk olur artık onlar. :)
düşük olduğunu söylemiştim. :)))
valla sürekli elime işlemciler geçiyor babamın mesleğinden dolayı belki ileride core2duo core2quad yada corei7 falan geçer ben bu gidişle dünden bu güne intel serisi yapcam gibi geliyor. :)))))Duron var arada hayatımda hiç elime alamadığım işlemci. diğer hepsi geçti. şu Itanium işlemciyi bile tuttum ya hayatımda gam yemem :D
bizim okulda eski anakartların üzerinde çift slot işlemcili bilgisayarlar vardı 2003 server kaldırıyor daha 1 ay önce yükledik...
Çift işlemci bu anakarta olur fakat bunun içinde Xeon işlemci bulabilmen lazım bunlarda biraz el yakıyor sunucu işlemcisi.Fakat anakart ucuz 600 $ kötü yanı türkiyede yok
Marka eVGA olunca böylesi üst segment modellerle karşılaşmamız genelde bizleri hiç şaşırtmaz. Ama bu kadarına da artık gerçekten pes…
Modelimiz Classified serisi altında konumlandırılmış ve çift soketli yapıya sahip. İsmi ise eVGA Classified SR-2. Buradaki SR-2 takısı 'süper rekor' anlamına geliyor ki, ne denli hızaşırtma odaklı tasarlandığı daha da iyi ifade edilemezdi herhalde.Intel'in 5520 yongasetinin evsahipliği yaptığı, HPTX formunda gelen (ATX tasarımlardan daha büyük olan kartın boyutları 345mm'ye 381mm) canavarın koynunda iki adet LGA 1366 soket yapısında Xeon işlemcisine yer var. Yani kullanıcılar Xeon 5500 ve dün tanıtılan Xeon 5600 işlemcileriyle kullanabilecekler modeli. 8+2 fazlı güç tasarımı ve extra altın uçlu işlemci iğneleri barındıran anakartta, soket başına 6 taneden toplamda 12 adet DDR3 tabanlı bellek yuvası (48GB demek oluyor bu!) ve 7 tane de PCI-Express x16 yuvası yer alıyor. Bu sayede hem 4'lü SLI hem de CrossfireX düzeneklerine gidebilecek kullanıcılar. Bu yuvalar aynı zamanda iki adet NF200 köprü yongası ile de bağlantı halindeler. Bunun anlamı 4'lü SLI düzeneğine gidecek kullanıcıların karşılaşmaları muhtemel yüksek bant genişliği darboğazının önüne geçmek. Ki bu sayede zaten geçilecek de…Herhangi bir PCI veyahut PCIe x1 yuvasının bulunmadığı anakartın diğer önemli detayları arasında, çift Gigabit Ethernet, 7.1 kanal destekli ses, 2 adet USB 3.0, yine ikişer adet eSATA ve SATA III yuvasını ve 6 adet de SATA II bağlantısını sayabiliriz. Hem aktif hem de pasif soğutma ile gelen modelde, kullanılmayan PCI-E yuvalarını pasif hale getirmek için jumper'lar da yer alıyor. Yine anakart üzerinde CMOS sıfırlama, açma/kapama ve yeniden başlatma düğmeleri de unutulmamış. EVBot isimli harici hızaşırtma kumandası da kutu içeriğe dahil.Kesin çıkış tarihi henüz belli olmayan yeni kral ömür boyu garanti ve 600 Dolarlık fiyat etiketi ise satışa sunulacak.[/resim]Intel® Xeon® İşlemci 5000 SerisiSektörde lider performans ve maksimum enerji verimliliği için tasarlanan 1 yollu ve 2 yollu, 64 bitlik, çok çekirdekli bu esnek sunucular ve iş istasyonları, geniş bir yelpazedeki altyapı, cloud (bulut), yüksek yoğunluklu ve yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) uygulamaları için çok iyi bir seçenektir.
[/resim]