Bir anti-virüs şoku da Mac'e!

CHIP Online
05-05-2011, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows kullanıcılarını zor durumda bırakan tehlike, şimdi de Mac kullanıcılarının başına iş açıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bir- ... da-mac-e_26767.html


Resimlerle: Apple'ın işletim sistemleri: Mac OS X'ler...

Mac OS X kullanıcılarını bekleyen yeni bir tehlike kendini Mac Defender olarak tanıtıyor ve kullanıcıları bilgisayarlarına bu anti-virüsü yüklemeleri için ikna ediyor. Kendini anti-virüs programı olarak tanıtan virüs, kullanıcıların bilgisayarlarına arama motorları sayesinde ulaşıyor.

Özellikle Safari tarayıcısı kullanan Mac kullanıcılarını hedefleyen virüs, popüler aramalarda arama sonuçlarında üst sıralarda çıkıyor ve kullanıcı bağıntıya tıkladığında bilgisayarının virüslü olduğunu söyleyen bir yazıyla karşılaşıyor. Çok bildik bir yöntem olsa da, kullanıcıları kandırarak Mac Defender olduğunu söylediği bir anti-virüs programını kuran virüs, daha sonra ödeme için kredi kartı detaylarını istiyor.

Bu virüsün kendisini indirdikten sonra en azından otomatik olarak açmaması için, Safari'nin özellikler kısmından "güvenli dosyaları indirdikten sonra hemen aç" seçeneğindeki tiki kaldırmanız yararınıza olacaktır.


Tüm konu: Bir anti-virüs şoku da Mac'e!

Resimlerle: Apple'ın işletim sistemleri: Mac OS X'ler...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu tür virüslerle karşılaşıyor musunuz?

Alparslananadolu
05-05-2011, 20:35   |  #2  
Alparslananadolu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
642 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Mac'cılar fena bozulacak bu habere. Onlar Macintosh bilgisayara virüs hiç bulaşamaz zannediyorlardı. Oysa virüs programcıklarını yazanlar Mac'ı "adam" yerine koymuyorlardı. E, artık Mac'da büyümeye başladı. Virüs dünyasına hoş geldiniz.