Bir bakar mısınız?

KemalcanB
25-08-2011, 19:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Arkadaşlar ne yaptıysam çözemedim sorunumu en son çarenin internetten yardım almak olduğunu düşündüm ve buda işe yaramazsa bilgisayarımı camdan aşağı atmayı düşünüyorum. Winows Vista Home Premium işletim sistemi (lisanslı) kullanıyorum sorunum ilk başta sadece görev yöneticisi ve regedit in açılmamasıyla başladı internette araştırdım bir kaç çözüm yolu vardı çalıştıra yazılan komutla çözemedim sorunumu gpedit.msc ile çözme yöntemi vardı birde. Bilgisayarda gpedit.msc i çalıştırdıgımda bulunamıyor diyordu bende gerçekten bıkmıştım ve bilgisayara format atıyım dedim ancak vistadan bıktıgım için bilgisayarıma lisanssız Windows 7 Ultimate yükledim aynı görev yöneticisi ve regedit sorunu devam ediyordu ancak gpedit açılıyordu ama gpeditten görev yöneticisini düzelttiğimde görev yöneticisi bir kere açılıyor tekrar denediğimde ise aynı problem tekrar oluyordu görev yöneticisi CTRL+ALT+DEL menüsünde çıkmıyordu.

Bir ay kadar bu sorunla bilgisayarı kullanmaya devam ettim bu seferde bilgisayar bütün bu sorunlara ek olarak hiçbir oyunu açmamaya başladı. Oyunları açmaya çalıştığımda bir komut istemi ekranı açılıp This program too big to fit in memory. gibi birşey yazıyordu ve komut istemi ekranı bir saniye içerisinde kapanıyordu. Çok moralim bozuldu ve lisanslı vistamı 2 gün önce yeniden yükledim aynı sorunlar devam ediyor ne yapmalıyım format atsamda geçmiyor bu lanet problemler.

Sistemim:

İntel centrino 2 P8700 2.53 ghz işlemci
Ati HD4650 ekran kartı
4 gb ddr2 ram

(bilgisayar laptopdır HP Pavilion dv6 serisi)

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum illa sorunumu çözmenize gerek yok ne yapmam gerektiği konusunda bana bir akıl verin lütfen.

Sails_42
25-08-2011, 20:17   |  #2  
Sails_42 avatarı
Yıllanmış Üye
256 mesaj

Öncelikle sisteminizi Kaspersky veya BitDefender gibi güçlü antivirüs programlarıyla taratın... Format konusuna gelince, eğer formatı sadece Windows'un kurulu olduğu bölüme atıyorsanız bilgisayarınızda bulunan herhangi bir virüs kendisini diğer bölümlerden tekrar format attığınız bölüme kopyalıyor olabilir... Ayrıca ücretsiz bir virüs temizleme yazılımı olan Combofix'i de kullanabilirisiniz ancak ilk olarak yukarıda söylediğim antivirüs programlarından birisini kullanın...

faceman
25-08-2011, 20:56   |  #3  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

sadece windowsun bölümüne mi atıyorsun formatı yoksa tüm hard diske birden mi ?

KemalcanB
25-08-2011, 21:07   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

Kaspersky pc security nin 1 yıllık tamsürümü bulunuyordu bilgisayarımda aslında o bittikten sonra virüs programı kullanmadım sorunlarda o zaman çıkmaya başladı son 1 aydır. Combofix i denedim bütün sorunlar çözülmüştü ancak bilgisayar hiçbir .exe yi açmıyordu bilgisayarı yeniden başlattım .exe hatası gitti ama diğer sorunlar tekrar geldi.

Dostum bilgisayara recovery ile format atıyorum galiba sadece C'ye atıyor çünkü D'de sadece recpvery dosyası var. Bakmamı istediğin linklere baktım zaten bu sorunlar ilk çıktıgında araştırma yapmıştım karşıma hep o 4 link deki çözümler geliyordu maalesef hiçbiri işe yaramıyor.

Sails_42
26-08-2011, 01:10   |  #6  
Sails_42 avatarı
Yıllanmış Üye
256 mesaj

Recovery sadece Windows'un kurulu olduğu dizine format atacaktır... Orijinal Windows'unuzu kaybetmek istemiyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz ancak o zaman da diğer bölümler formatlanmamış olacaktır... En sağlıklısı tüm bölümlere format atmanız...

KemalcanB
26-08-2011, 02:08   |  #7  
OP Taze Üye
4 mesaj

Tüm bölümlere nasıl format atabilirim ?

Sails_42
26-08-2011, 02:29   |  #8  
Sails_42 avatarı
Yıllanmış Üye
256 mesaj

BIOS'a girin orada BOOT ayarlarının olduğu bir bölüm var o bölümde HDD'ınızın, CD ve/veya DVD sürücünüzün isimlerinin yazdığı seçenekler var onlardan en üstteki bölüme DVD sürücünüzü getirin ve format atacağınız DVD'yi o bölüme takıp bilgisayarı yeniden başlatın... Önünüze bilgisayarınızda bulunan bölümlerin olduğu bir ekran gelecek, bu ekrandaki tüm bölümleri silin ve yeni bölüm oluştur'u tıklayarak bölüm oluşturun (Dört taneyi geçmemenizi öneririm) ve bu bölümlere kapasitelerini girin (MB olarak girmelisiniz... 1 GB= 1024MB). Daha sonra Windows'u kuracağınız bölümü seçin ve kurulumu devam ettirin... Windows'u yüklemeyi bitirdikten sonra tekrar BIOS'a girin ve HDD'ınızı ilk sıraya getirin... 

Not: Eğer ilk kez format atıyorsanız bilen birisiyle atmanızı tavsiye ederim. Çünkü Windows'u kursanız bile birçok donanımın sürücü yazılımlarını da kurmak zorunda kalacaksınız... Ayrıca orijinal Windows'unuzu kaybedebilirisiniz...

KemalcanB
26-08-2011, 03:43   |  #9  
OP Taze Üye
4 mesaj

Az önce Service Pack 2 yükledim görev yöneticisi ve regedit sorunu düzelmiş gibi görünüyor 1-2 oyun kurup deneyecegim. Bugün bütün gün uğraştım driver güncellemeleri virüs programları ve windows update ile umarım sonuca ulaşırım. Bende Windowsun orjinalliğini kaybetmek istemiyorum işte ya yoksa zaten windows vista ile 5 dakika bile işim olmaz :)

cazanova97
28-08-2011, 00:55   |  #10  
cazanova97 avatarı
Yıllanmış Üye
274 mesaj

Arkadaşların dedği gibi bir kere tüm HDD ye format atıp virüs programı falan yukleyıp oyle recovery yapmak gerekıyor tabi güncelleştirmeleri falan unutma tabi bu sana kalmış guncelleme sevmeyen birisiysen :D