Merhaba arkadaşlar,
Ben 1920x1080 çözünürlükte ve anti aliasing x4 Gta 4,Call Of Juarez,Pes 2010,Cod 6 vb.oyunlar oynuyorum.Ama oyunun yarısında bilgisayar kendini resetliyor.Bilgisayarın arkasına elimi uzatınca ekran kartı çok sıcak oluyor.Sistemimin özelliklerini vereyim buyrun:
İntel Core İ7 860 2.8 Ghz
Asus P7P55D Deluxe
Hynix 2gb 1333 Mhz ram (2 adet)
Powercolor Atı 3870x2 1gb 512 bit
450W Cooler Master Psu
400 gb samsung sata harddisk.
Şimdiden teşekkürler.
Bir Bakarsanız Sevinirim
- 1
- 2
o sisteme 450watt az gibi ekran kartın çift işlemci, işlemcin ise ileri seviye anti aliasing efektini kapatıp neden denemiyorsun.
ayrıca imzadaki sistem başka yazdığın başka
O psunun sisteme yetmesi lazım.Rahat rahat yeter demiyorum ama ucunu ucuna sistemi besleyebiliyordur. Sorun sıcaklıklarda.
Hwmonitor programını yükle ve programı çalıştır. Sonra oyuna girip 15-20 dakika civarı oyun oynayıp sonra oyundan çıkın ve bizimle ekran alıntısını paylaşın. Bakalım sıcaklıklar ne alemde
ftp://ftp.cpuid.com/hwmonitor/hwmonitor_1.16-setup.exe
O psunun sisteme yetmesi lazım.Rahat rahat yeter demiyorum ama ucunu ucuna sistemi besleyebiliyordur. Sorun sıcaklıklarda.Ama ekran kartı tek gpu lu değilki çift gpulu atinin sitesinde minumum 550 watt önerilen olarak ta 750 watt istemiş ayrıyetten i7 li işlemci kullanıyor yinede oyun içinde ve dışında sıcaklıklarını yazarsa iyi olur..
Ama ekran kartı tek gpu lu değilki çift gpulu atinin sitesinde minumum 550 watt önerilen olarak ta 750 watt istemiş ayrıyetten i7 li işlemci kullanıyor yinede oyun içinde ve dışında sıcaklıklarını yazarsa iyi olur..Haklısın 550 W minimum isteniyor ancak oradaki rakamın sorun çıkmaması için fazla yazıldığını da unutmamak lazım.Arkadaşın güç kaynağı da yabana atılacak bir marka değil zaten.Yazan değere yakın güç sağlayabiliyordur.Sıcaklıkları öğrenebilirsek sorunun kaynağı ortaya çıkacak.Bekliyoruz.Bu arada 750 W crossfire için önerilmiş.Tek kart kullananlar için değil.
O da doğru.Ama sorun başka yerdeyse boşuna masraf etmeye de gerek yok.Tabi ki. Haklısın
Önce en şüpheli olan şey ısı ve ısının kontrol edilmesi lazım.
Sonra sürücüler önemli. Bunları kontrol etmek lazım. Her çareyi deneyip sorunun üstesinden gelinemediyse parça değişimine gitmek gerekir fakat birde atıyorum power değiştirip sorun yine tekrarlarsa eyvah denir.
Arkadaşlar fotoyu çekemedim bi program verirmisiniz?Windows 7 kullanıyorsan Ekran alıntısı aracını kullan.Eğer XP ya da vista ise klavyendeki PrtScn tuşuna bir kez bas.Ardından paint'i aç Ctrl+V tuş kombinasyonunu kullan.Daha sonra dosyayı kaydet.Oldu bitti.
Upload etmek için İmageshack adlı siteyi kullanabilirsin.Resim upload olduktan sonra "Forum kodu"nu kopyalayıp gönderdiğin mesajına yapıştıracaksın.
http://reg.imageshack.us/
Teşekkürler işte 5 dk oyunu oynadıktan sonraki sıcaklıklar:
[/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us
5 dakika test için az.Bence biraz daha uzun bir süre test etmen lazım.Ayrıca oyun oynarken HW Monitor programını açık bırak.O en yüksek sıcaklıkları sen oyun oynarken kaydeder.Oyundan çıktıktan sonra göz atarsın.
Şu an için yapılacak yorum ise sorunun sıcaklık olmadığı(tabi daha uzun süre test edersen bu durum değişebilir).Sürücüler güncel mi? Özellikle ekran kartı sürücüsü? Bu çok önemli.Ekran kartlarının sürücüye bağlı olarak daha perfomanslı çalıştığı bir gerçektir.Hatta sürücü güncellemesi ile sıcaklık sorunu bile çözümlenebilir.
Sürücüyü bulamıyorum ki doğru güncel değil ama win 7 için yok bulamadım.Başlat menüsünde Aygıt yöneticisi'ni arat ve aç.Gelen ekranda görüntü bağdaştırıcıları katgorisi altında ekran kartını görürsün.Sağ tıkla ve özelliklere bas.Gelen ekranda sürücü ayrıntılarnı bulabilirsin.Şuradan İşletim sistemini seçip sürücüyü indir:http://support.amd.com/us/psearc ... &keywords=&items=20
Ayrıca DirectX güncellemende de fayda var.
Driviri indirdim,kurdum.Ama ekran 1920*1080 çözünürlüğü desteklerken şimdi 1400*1050 öçzünürlüğü destekliyor.Neden böyle oldu acaba?Bu benim de karşılaştığım bir sorun.Ekran kartı(GMA4500) driverını yüklemeden önce 1600x1200 çözünürlük alabilirken driver yüklendikten sonra 1280x1024'ten fazla çözünürlük alamıyorum.Nedenini de bilemiyorum maalesef.Ha birde Çoklu Ortam Denetleyecisi,Çoklu Ortam Video Denetleyecisi nde yazıyor ki driverleri yüklenmemiş.Ne demek istediğini biraz açarsan iyi olur.Bunlar aygıt yöneticisinde driver yüklenmemiş olarak mı gözüküyor? Ben bu şekilde anladım.
İşte böyle çıkıyor:Bunlar driver kurduktan sonra mı oldu yoksa zaten var mıydı?
[/url]
Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.usBunların ne olduğunu yine sağ tık>özelliklerden bulabilirsin.Ayrıca Win 7 kullandığın için tüm işleri Windows Update'e bırakabilirsin.
[/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us
10 dk oynadıktan sonra.Driveri kurdum yine aynı
Arkadaşım sorun büyük ihtimal sıcaklık değil.Yanılmışım. Daha güçlü bir PSU alabileceksen al derim ama daha önce birilerinden seninkinden güçlü bir PSU ödünç alıp deneme yap.Sorun deneme yaptığın PSU ile de devam ederse her şey başa dönecek ama yapacak bir şey yok...
Daha fazla araştırma yapabilirdik ama 3 gündür sorun çözülmemiş.Boş boş beklemekten iyidir yani.Sen bir yerlerden ödünç PSU bulmaya çalış.
- 1
- 2