Bir Bilen Arıyorum

kurttan
22-02-2012, 18:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba ; 
Son bir kaç gündür masaüstü bilgisayarım sürekli dump oluyor. Uzun araştırmalarım sonucu, problem çıkaran yeri buldum ama sorunu çözemiyorum.Bu konuda bana yardım edebilecek "BİR BİLEN ARIYORUM"...
Sorunu çözmek için araştırmadığım forum vb kalmadı..

Sorun: Aygıt yöneticisinde   High Definition Audio Denetleyicisi'nden iki tane olması ve bunlardan birinin.
"Bu aygıt çalışacak yeterli kaynak bulamıyor uyarısı vermesi". Ayrıntılar;

Ses kartım Realtek Onboard ilk "High Definition Audio Denetleyicisi" ona ait. ikincisi sorun çıkaran POWERCOLOR HD 5770 görüntü kartına.
işl. sistemi : W7 ultimate 32 bit
Ana kart : Asus P5GD1 PRO

Denediklerim ;
1 Realtek ve Amd nin en son sürücülerini kurdum,
2 Sorun çıkaran High Definition Audio Denetleyicisi ni devre dışı bıraktım, kaldırdım.
3 diğerini kaldırdım ki bu aşamada Amd görüntü sürücüsünü tekrar yükleyin uyarısıyla karşılaştım görüntü sürücüsü kendisini de kaldırmış sistemden.
4 Biostan High Definition Audio Denetleyicisi ni devre dışı bıraktım. sistem açılınca ses özelliğini kaybettim.
5 Bios Güncellemesi aradım ama şu anki biostan günceli yok . 
6 Biosu resetledim.
7 Eski Sürücülerin her ikisinide yükleyip (1 yıl önceki ) denedim.
8 Format attım.( Bu seferde service pack 1 yüklenmiyor)
9 Ramleri denedim değiştirdim.
10 BİR BİLEN vardır derdimin çaresini diye Chip online foruma üye oldum... 
LÜTFEN YARDIM EDİN !

Son Düzenleme: kurttan ~ 22 Şubat 2012 18:35
ccc KINAŞLI ccc
22-02-2012, 18:42   |  #2  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,652 mesaj

1. ve en büyük bir ihtimal Ram'ın düşük
2.bir ihtimal hafıza (HDD) düşük 
3.Format çekmelisin
4. bu saydğım 3'ünü dene

Kapalı Hesap (221406)
22-02-2012, 22:30   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj

biraz basit bi cevap olacak ama  windows 7 işletim sistemleri çoğu zaman masa üstü sistemenlerin ses ve ethernet driver  ların ı''  oto '' olarak kurduğunu sanıyordum. tabi bilmediğim yanlarıda vardır bazı durumlardan dolayı / benim anakart 945gcms2c ve ekran ve kameranın driver'ından  gayrı  hiç bi driver yüklemedim. bir ses problemi için çok uğraşmışsın valla.sen bence ses düzenini bios tan aktif hale getir windows'a ulaşmaya bak şimdi

dabbe1
23-02-2012, 16:23   |  #4  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

birde hızlı arama özelliğini kapat... oda diski sürekli tarayıp performansı tüketiyor...