Bir Fikir Gerekli

Yamay
07-01-2010, 16:34   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
170 mesaj

Merhaba Arkadaşlar;

Ben Tubitak'ın "Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması"na bilgisayar dalında katılacağım/katılmak istiyorum.Bunun için 3-4 tane fikir geliştirdim fakat daha özgün ve daha iyi fikirler arıyorum açıkçası.
Bu nedenle sizlerden yardım almak istedim GülümsemeYarışmaya C# veya Vb.net ile yazılım geliştirerek katılıcağım.Aşağıda yapmam gereken yazılımda bulunması gereken şartlar bulunmakta.

• Program özgün olmalı.
  • Uçuk fikirlerinizede açığım.Bi fikirden başka bir fikir doğar :)
  • Diğer yazılımlardan farkı olmalı.
Gördüğünüz üzere sizler için kolay şartlar :) Sadece yardımlarınızı(fikirlerinizi) istiyorum.

Saygılar...

Son Düzenleme: Yamay ~ 07 Ocak 2010 16:41
milenium
07-01-2010, 16:43   |  #2  
Taze Üye
6 mesaj

dvd leri blue ray kalitesine getirebilecek bir program yaz

by murat 58
07-01-2010, 17:07   |  #3  
by murat 58 avatarı
Yıllanmış Üye
1,067 mesaj

bir metni işaretleyip senin yeerine pc nin okumasını sağlayan bi program yaz

Yamay
07-01-2010, 17:11   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
170 mesaj
Alıntı: by murat 58  
 bir metni işaretleyip senin yeerine pc nin okumasını sağlayan bi program
Birkaç program var bildiğim kadarıyla bu işi yapabilen. Biraz daha farklı birşey lazım.Gülümseme Ama fikir için teşekkürler...

Saygılar...

by murat 58
07-01-2010, 18:01   |  #5  
by murat 58 avatarı
Yıllanmış Üye
1,067 mesaj

valla arkadaşım keşke şu yeni çıkan oyunlar için ekran kartı vb değiştirmek olmasa bir yazılımla bu sağlansa ama olmazki..

loseface
07-01-2010, 19:19   |  #6  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Alıntı: by murat 58  
valla arkadaşım keşke şu yeni çıkan oyunlar için ekran kartı vb değiştirmek olmasa bir yazılımla bu sağlansa ama olmazki..
microsoft kralını yaptı zaten cloud compiting mi ne öle bişeydi tam hatırlamadım şimdi her işini internetten yapabiliyorsun.
Kardeş bende senin gibi katılmayı düşünüyorum hatta iki üç fikirde buldum ancak hep olumsuz sonuçla karşılaştım şevkimi alt üst yaptılar Kahkahaama ileride görüşeceğiz hepsiyle

Yamay
07-01-2010, 20:36   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
170 mesaj
Alıntı: loseface  
microsoft kralını yaptı zaten cloud compiting mi ne öle bişeydi tam hatırlamadım şimdi her işini internetten yapabiliyorsun.
Kardeş bende senin gibi katılmayı düşünüyorum hatta iki üç fikirde buldum ancak hep olumsuz sonuçla karşılaştım şevkimi alt üst yaptılar Kahkahaama ileride görüşeceğiz
cloud computing Gözünü devirmiş Güzel birşey ama şimdilik aşar beni.
Hiç şevkini kaybetme bende de var fikirler ama daha iyisini arıyorum.Önemli olan ilk aşamada projeyi yazıp yollamak.Onlar yazdıklarına bakarak seni çağırıyorlar.Projeleri yapmak geliştirmek çok fazla sürmez(işi bildikten sonra).

by murat 58 senin bu dediğin fikir ilk aklıma gelenlerdendi. Ama o iş tamamen farklı bir boyut Gülümseme
-------------------------
Hadi arkadaşlar daha çok fikir lütfen ...

Saygılar...

loseface
07-01-2010, 21:31   |  #8  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

genelde bir şeyi şifreleyenler derece almış.Bir tane şifreleme algoritması mı geliştirsek :)

Yamay
07-01-2010, 21:40   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
170 mesaj
genelde bir şeyi şifreleyenler derece almış.Bir tane şifreleme algoritması mı geliştirsek :)
Bende şifreleme üzerine güzel bir program fikri var fakat fark yaratacak birşey arıyorum. Yeni bir metot yeni bir bakış açısı :)Sizleri yoruyorum ama sizlere GÜVENİYORUM.

Saygılar...

loseface
07-01-2010, 21:41   |  #10  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Bende  bir fikir bekliyorum ama bakalım :)

Psychonaut968
07-01-2010, 22:41   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Bir de OnLive adlı bir proje vardı yanılmıyorsam. :)

Şifreleme fikri nedir?Paylaş bence,bakarsın güzel bir fikir çıkar ortaya.

loseface
08-01-2010, 10:58   |  #12  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

dün akşam inat ettim bir şifreleme algoritması geliştirdim kendimceKahkaha
En ünlü iki üç hack forumlarının kriptoloji bölümlerine konu açtım.Bakalım çözebileceklermi daha cevap yok 12 saat oldu Kahkaha

by murat 58
08-01-2010, 17:13   |  #13  
by murat 58 avatarı
Yıllanmış Üye
1,067 mesaj

daha kopuk bir fikir yokmu

loseface
08-01-2010, 17:23   |  #14  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

var ama burada paylaşamam Kahkaha
daha patentini almadım P:

massas
08-01-2010, 18:29   |  #15  
Yıllanmış Üye
681 mesaj

Bende katılıyorum fizik alanında önce bir projem vardı herkes çok beyendi. Çokta güzeldi ancak daha önce yapılmış.  Toplam 5-6 proje götürdüm en son tek bir tanesini seçtik haftaya maketine başlıycaz. ondan sonra grafikler faln göndercez ama dereceye gireceğine inanıyorum. Çünkü fizik dalında gelişmiş bir proje.. Ayrıca sana bu konu hakkında bişey söylemek istiyorum. Forumlarda bu konular açılmaz onu mutlaka yapabilcek kişiler vardır. Mesela benim bir projem olmasa burda gördüğümü projeyi yapardım emin ol..... :))))

Yamay
08-01-2010, 22:40   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
170 mesaj
Alıntı: massas  
Bende katılıyorum fizik alanında önce bir projem vardı herkes çok beyendi. Çokta güzeldi ancak daha önce yapılmış.  Toplam 5-6 proje götürdüm en son tek bir tanesini seçtik haftaya maketine başlıycaz. ondan sonra grafikler faln göndercez ama dereceye gireceğine inanıyorum. Çünkü fizik dalında gelişmiş bir proje.. Ayrıca sana bu konu hakkında bişey söylemek istiyorum. Forumlarda bu konular açılmaz onu mutlaka yapabilcek kişiler vardır. Mesela benim bir projem olmasa burda gördüğümü projeyi yapardım emin ol..... :))))
Bende de 3-4 fikir var ama daha seçmedik bakalım güzel birşey düşünüyorum.
Ayrıca merak etme burda görülen projeleri yapmak içinde birşeyler bilmek gerekir ki bir proje 3 günde ortaya çıkmaz Gözünü devirmiş
İnş.Fizik dalında birinci olursun.

Saygılar...

massas
08-01-2010, 23:35   |  #17  
Yıllanmış Üye
681 mesaj
Alıntı: Yamay  
Bende de 3-4 fikir var ama daha seçmedik bakalım güzel birşey düşünüyorum.
Ayrıca merak etme burda görülen projeleri yapmak içinde birşeyler bilmek gerekir ki bir proje 3 günde ortaya çıkmaz Gözünü devirmiş
İnş.Fizik dalında birinci olursun.

Saygılar...

çok saolun teşşekkür ederim ancak sizin şu an en az bi araştırma kısmını bitirmiş olmanız gerekmekteydi çünkü biz yaklaşık 1,5 aydır araştırma yapıyoruz. Zamanınızı iyi kullanmaya bakın. Sizde inşallah katıldığınız dalda dereceye girersiniz ve katsayıyı kaparsınız....

Yamay
10-01-2010, 00:39   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
170 mesaj

Aralıktan beri araştırıyorum ne yapabilirim diye. Bakalım işte birşeyler çıkıyor ama beğenmiyorum açıkçası.Eğer giriceksem düzgün birşeyle katılıyım yoksa katılmıyım diyorum :) İnş.Herkez kazanır hayırlısı olsun.

Bu arada hala fikirlerinizi bekliyorum :)

Saygılar

loseface
10-01-2010, 11:51   |  #19  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Bu tübitakın yarışmasında ama bi madde var aynen böle web sitesi tasarımı yapmayınız.Her ne kadar güzel bir fikir olsada ne kadar mükkemmel tasarlansada değerlendirmeye alınmayacaktır diye.Benimde iki üç ufak fikirlerim var pazartesihocaya götürecem gerçi en son 5 projemi kabul etmemişti ama bakalım bu seferde kabul etmesse dalacam zaten yeni hoca olmuş herkes İsmail Abi diyor Kahkaha