Padişahın biri,
-'Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altın vereceğim!'demiş. Yalancılar, hemen saraya koşusturup başlamışlar yalana; ''Bir kuş, aslanı kapıp yuvasına götürdü.'' ''Bunun neresi yalan?.. Kuş kartaldır, arslan da kuzu kadar minik bir yavru. Kaptı mi götürür tabii!..'' ''Komşu ülkede bir eşeği kral yaptılar!..'' ''Ülkenin kralı, pencereden bakınırken tacini düşürmüş. Tac da pencerenin altındaki eşeğin başına geçmiş. Tac kimin kafasındaysa, kral odur tabii!..'' ''Padişahım, ben gökyüzüne bir ok attım. Altı ay sonra geri döndü!'' ''Senin ok bir ağacın üstüne düşmüştür. Agaç, sonbaharda yapraklarını dökünce, takılacak yer bulamayıp yere inmiştir.'' Böylece padişah, her yalana gercek bir bahane bulmuş ve kimse padişaha bu yalandır dedirtememiş. Ama bir gun bir Kayserili gelmiş; ''Padisahım, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altın almıştın. Şimdi geri almaya geldim. Yalandır dersen ödülümü ver. Yalan değil dersen borcunu öde!..'' görüşleriniz neler
Bir fıkra
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
256 mesaj
Yıllanmış Üye
944 mesaj
Hehe. Çok güzeldi. Sağol... :)
Yıllanmış Üye
197 mesaj
Kardeş gerçekten çok komik bir şeydi. Bu arada bu Kayserililer neden bu kadar paraya düşkün anlayamıyorum.
Yıllanmış Üye
793 mesaj
Kralı güzel tongaya düşürmüş de Kayserililerin paraya düşkün olduğu nerden çıktı.
Üye
92 mesaj
abi çok güzel ya bu arada kayserililer ''kayseriliyim övünmek gibi olmasın'' dermiş..
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj
hadi bakalım kral ne yapacaksın ....