Bir İşsizin Günlüğü

Banned
07-03-2009, 17:19   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

-1 senedir işsiz olduğundan en az bir psikolojik rahatsızlığa yakalanmışsındır.(göz seyirmeleri,takıntılar vs vs)

-Gün içinde anneanenin en az 1 kere rencide edici “filanların oğlu da şurda çalışıyomuş” lafına maruz kalırsın.

-Liseden arkadaşlarının seni facebook’tan bulmamasını dilersin(employment kısmı boş)

-lise arkadaşlarının düğünlerinden mümkün olduğunca uzak durursun..kesin maaş geyiği yapılacaktır..

- Eskişehir yolu-kızılay hattı otobüslerine binmemeye çalışırsın..kravatlı insanları görmemek için.

-Forumlara üye olurken meslek kısmına “diğer”i seçersin -Evde otururken national geographic-discovery channel izlemekten veteriner ve ya inşaat mühendisliği okumuş kadar olursun..ya da sabah sabah seda sayan izlemekten östrojen bile salgılarsın

-Kariyer sitelerine yapılmış 30 başvurunun yanında sıfır mektubunuz var kısmına alışırsın.

-Her sabah uyandığında balkondan servise binen çalışanlara gıpta ile bakarsın

-nasıl olsa işin olmadığından markete sen gidersin,faturaları sen yatırırsın,hastaneye,otogara götürülecek bi akraba varsa sen götürürsün

-anneden babadan para isterken kartondan he-man maskesi takarsın.

-işsizlik konusunda ahkam kesen devlet büyüklerimizin oğullarının ve kızlarının neden amerika’da okuduğunu,bu konuya ne kadar duyarlı olabileceklerini düşünürsün.

-ülkemin pırlanta gibi gençlerinin siyasi çekişmelerin perdesinde işssizlikten acı çektiğini,zor durumda ki ailesine ekmek götüremediğini düşünür bazı şeyleri değişmesini dilersin.

-Allaha bol bol şükür edersin.elim ayağım tutuyor hala çalışabilirim diye.

Alıntı:Memur.Net

trinity
07-03-2009, 17:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj

evet malesef durum bu komik değil ama trajik

Hayalet 26
07-03-2009, 18:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj

painful but true (acı ama gerçek)Üzgün

viking20
07-03-2009, 21:45   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

bu konu ülkenin şu anda en ciddi konusu,gündemi.Durum her geçen gün daha da vahamete doğru gitmekde.Ben kylie arkadaşa özellikle teşekkür ediyorum.Ve buna hiçbirimiz seyirci kalamayız,burun kıvıramayız,sorun aynı zamanda hepimizin sorunudur.Peki biz ne yapabiliriz?ltf.çözümler düşünelim,konu başlığımı açarız?iş ilanı veren adresleri,siteleri,ilanları toplayıp buldukca forumda mı veririz.Ne yapacaksak birşeyler düşünelim,benim ağırıma gidiyor.Önerilerinizi gayretlerinizi bekliyoruz.Maalesef demekle de olmuyor.Fıkraymış,wallpaper mış,artık benden yok,sadece teknik konulara takılırım.

Son Düzenleme: viking20 ~ 07 Mart 2009 22:00
trinity
07-03-2009, 21:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,103 mesaj

maalesef demekle de olmuyor ama bu ülkenin bir iş yaşamı var iş hayatında meslek lisesi mezunu da olduğum için 14 yaşımdan beri ağır sanayi de bulunmaktayım evet malesef öyle ama insanlar iş seçiyor inanlar masam olsun kravatım olsun derken iş beğenirken piyasada personel açığı olan bir çok sektör var ama kimse o işi yapmaya yanaşmıyor neden iş ağır neden iş kolay değil neden bu nedenleri uzatabiliriz mesela benim işim denizcilik gemi makinaları piyasada bu iş için personel açığı var ama elinde bu işi yapmaya yeterlilği olan yani ehliyeti olan bir çok kişi bu işi yapmıyor neden çünkü bu iş zor geliyor tulum giyip boğazına kadar yağın fuel oil in içinde 60 derece sıcaklıkta bir makina dairesinde gürültülü bir ortamda kimsa çelışmak istemiyor ondan sonra bu ülkede işsiszlik var deniyor herkers kolaya kaçmanın peşinde adama veriyorlar 2500 dolar adam yine bu işi yapmıyor şimdi diyebilir misin ki bu ülkede işsizlik var evet maalesef diyorum malesef siz çözüm bulmaya çalışın

Banned
07-03-2009, 22:06   |  #6  
OP Banlandı
5,024 mesaj

bugün haberlerde amerikadaki morgıczedelerin dramını izledim tam 400 aile çadır kurmuş sokakta yaşıyor.çamaşırlarını bile çeşme başında yıkıyorlardı ateş yakmak için odun kırıyorlar resmen hemde california gibi bir yerde yani bu işsizlik ve mali kriz sadece bizim değil tüm dünyanın sancısı olmuş durumda eğer amerika gibi ekonomik bir dev bile bu hale düşmüşse ötesini düşünemiyorum ben.

erdem barış
07-03-2009, 22:47   |  #7  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj

bunlar biraz daha iyi ülkemizdeki işsizlerin evinde internet yok facebooka giremiyorlar evinde d smart yok discovery channel, national geographic izleyemiyorlar ülkemizde durum vasat insan ömrü kısa olduğu için anneannelerinin dırdırını işitemez çünki ölmüştür babasından 1 milyon isteyip kahveye gitmeye utanırlar siyaset bile yapamazlar işe girmek için mecburen iktidara yalaklanırlar

zxsel
07-03-2009, 22:53   |  #8  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
903 mesaj

elemanonlıne co dıye bır sıte var hıc tel  veya mektuo beklemeden ıs sahıbı olma ımkanı var   cunku o sıtede ıs araken   karsındakı ıse gırcegın patronların cep ev ıs tel nosu vede msn adreslerı var anında  ırtıbat kurma ımkanı var bekleme yok  herkse duyurulur...

viking20
08-03-2009, 00:26   |  #9  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Hala Dubai'nin ülkede çalışacak 2 milyon elemana ihtiyacı vardır ve konsolosluğa gidip de ben iş aramaya ....

---

Son Düzenleme: viking20 ~ 08 Mart 2009 11:22
karacadağ
08-03-2009, 10:20   |  #10  
Taze Üye
12 mesaj

Evden para kazanmak,günde sadece 1-2 saat çalışarak belki 1-2 saat bile çalışmadan  zamanınızın çoğunu kendi özel zevklerinizle ve Ailenizle geçirmek üstelik para kazanmak gibi bir derdiniz olmadan her hangi bir hobinizi yapmak için hafta tatilini beklemeden,hayatınızı başkalarının koyduğu kurallara uymak zorunda olmadan yaşamak.Yani canınızın istediği zaman ve canınızın istediği kadar çalışmak ve gerçekten hatırı sayılır paralar kazanmak.Bu cümleler insanın kulağına ne kadar hoş geliyor değil mi?Böyle bir sistem gerçekten var.İnternet üzerinden pazarlama yapmak.
Bunu yapmak için ne bir ürüne nede bir web sitesine ihtiyacınız var.Bir bilgisayarınız ve internetiniz varsa bütün araçlara sahipsiniz.şimdi size aşağıda iki adet link vericem.Linkleri tıkladığınızda birini yada her ikisini karşınıza internetten para kazanmasını öğreten e- kitap çıkacak. Kitaplarla ilgili detaylı bilgiyi oradan alabilirsiniz.GOOGLE KAZANÇLARI adlı e-kitap 47$ bunu alırsanız  bu paranın 21,24$ benim hesabıma yatacak.PARABABASI adlı e- kitabı alırsanız 49,99$ bu paranında 22,62$ benim hesabıma yatacak.Ve yüzbinlerce ürünün nasıl pazarlandığını öğreneceksiniz.Bu satışlardan %75 varan komisyonlar kazanacaksınız.Burada dikkat etmeniz gereken aşağıdaki linklere tıklayarak ürünü satın almanız.Yoksa komisyonları başkaları alır.Bu sistemi bende bu e-kitapları satın alarak öğrendim.Şimdilik günde bu tip satışlardan 1000$ yakın paralar kazanıyorum.bu kitapları ve yüzbinlerce ürün arasından seçtiğim ürünleri bütün dünyaya evimde bilgisayarımın başından günde 1-2 saat çalışarak pazarlıyorum.Bu e- kitaplarda kesinlikle reklam izle, mail oku ,anket doldur,üye yap gibi kandırmaca sistemler yok.Teknik bilgiyede ihtiyacınız yok.kitaplar neyi nasıl yapmanız gerktiğini şematik ve video gösterimli olarak adım adım anlatıyor.Sistemi anladıktan sonra 1-2 saat içersinde kurabilirsiniz ve o günün akşamı kitaplara ödediğiniz paranın 2-3 katını kazanabilirsiniz.Daha detaylı bilgiyi aşağıdaki linklere tıklayarak öğrenebilirsiniz.
SAYGILARIMLA
PARABABASI içinn
GOOGLE KAZANÇLARI içinn

Banned
08-03-2009, 10:40   |  #11  
OP Banlandı
5,024 mesaj

pes arkadaşım ya yeterki mesaj atılacak bir fırsat çıkmasın hemen veriyorsunuz bu site linklerini yeter artık bu foruma böyle konular açıp durmayın.

Son Düzenleme: Kylie ~ 08 Mart 2009 10:42
karacadağ
08-03-2009, 11:10   |  #12  
Taze Üye
12 mesaj

biz o bilgileri verelimki insanlar 3 kuruş para kazanmak için rezil olmasınlar.o kitapları yazan ben değilim.o kitapları almadan önce bende 3 kuruş paraya çalışıyordum.Teknoloji ilerliyor.Nimetlerinden faydalanmak lazım.Artık ticaret yapmak için ne bir sermayeye ne bir ticarethaneye ihtiyaç var.UNUTMAYIN EN BÜYÜK GÜÇ BİLGİDİR.

Banned
08-03-2009, 11:18   |  #13  
OP Banlandı
5,024 mesaj
karacadağ
biz o bilgileri verelimki insanlar 3 kuruş para kazanmak için rezil olmasınlar.
senin verdiğin bu linkteki yazılanlara hiç katılmıyorum yok öyle havadan para kazanmak ekmek istiyorsan gidip adam gibi çalışacaksın kardeşim bu kadar basit.

karacadağ
08-03-2009, 11:38   |  #14  
Taze Üye
12 mesaj

Güzel kardeşim ben sana çalışmadan para kazan demiyorum.çalışacaksın tabi.emek vermeden hiç bir şey kazanılmıyor.diyelim senin bir mağzan var.ürünleri koyuyorsun mağazaya reklamını yapıyorsun müşteriler geliyor müşteri satın alırsa para kazanıyorsun.o sattığın ürünü senmi yaptın. hayır sen o ürüne para verdin komisyonunu koydun.Şimdi bu sistemin aynısı internet üzerinden yapılıyor.Farkı ne biliyomusun mağzanda olduğu gibi ürüne para ödemiyorsun.sadece ürünün reklamını yapıyosun.senin yaptığın reklam ile ürün satılırsa komisyonunu alıyorsun.ürün sahipleri yüzde 75e varan komisyon veriyorlar.neden çünki onun ürününü satıyorum ben sattıkça o da kazanıyor.olay bu bu sistem senin zannettiğin  gibi reklam izle,üye yap,mail oku gibi kandırmaca sistemlerden değil.BAŞARMAK İNANMAKTAN GEÇER.

Banned
08-03-2009, 11:52   |  #15  
OP Banlandı
5,024 mesaj

belli sistemi allayıp pullamaya çalışıyorsun ama inan boşa bunlar ben bilirim bu tür işleri merak etme.

ne demek mağazaya ürün koyup reklamını yapıp satıp para kazanıyorsun verdiğin örnek çok alakasız olmuş burda.sen mağazaya parayı nerden koyuyorsun miras mı gene çalışıp kazanıyorsun  ve o ürünleri satıp bu emeğinin karşılığını alıyorsun senin reklam dediğin televizyonda ya da nette olur adamın işi gücü yokta bide ürünlerin reklamınımı yapacak bide kalkmış adam gibi çalışmakla bu google fırsatlarını bir tutmuşsun.

googledan para falan kazanılmaz bu devirde kimse kimseyede hiç bir şeyi bedavaya vermez diğer arkadaşları bilmem ama ben asla bu tür bir şeye para vermem.

Son Düzenleme: Kylie ~ 08 Mart 2009 20:02
Kapalı Hesap (79876)
08-03-2009, 12:05   |  #16  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj

İyiki işsizlik var dedik. Adam tak yerleştirdi kendi sistemini işsiz değilsiniz diye. bende inanmıyorum böyle şeylere artık İnternet ve bilgsayar sektorunden para kazanacaksan ya web tasarım işiyle uğraşacaksın ki şuanda kime sorsan ben web tasarımcısıym der ya progrmcı olacaksın yada hacker olup  milleti soyacaksın yada kendi siteni veya şirketini kurup para kazanacaksın. Diğerleri hava.

karacadağ
08-03-2009, 12:06   |  #17  
Taze Üye
12 mesaj

sistemi allayıp pullamıyorum.sistemin kendisi zaten o.verdiğim mağaza örneği oraya tam uydu.çünkü intenet üzerinden yaptığın işde o.o senin bahsettiğin insanlar ürünlerini satabilmek için tv ye internete mağzanın camlarına hatta parayla insanlar tutarak mağzanın önünde bağartıyorlar.ayrıca parayı google dan kazanmıyosun.google kullanarak sattığın ürünün reklamını yapıyorsun.

karacadağ
08-03-2009, 12:10   |  #18  
Taze Üye
12 mesaj

hem işsizlikten bahsediyorsun hem kendi şiketini kur diyosun

Banned
08-03-2009, 12:16   |  #19  
OP Banlandı
5,024 mesaj

ha bu arada bu googledan para kazanmanın metotları kitabını parayla alıyorsunuz yani millet bulmuş googledan para kazanmanın yollarını zaten bir biz bulamadık.

karacadağ
08-03-2009, 12:16   |  #20  
Taze Üye
12 mesaj

bizim bu tartışma uzar gider.paraya ihtiyacın varsa bu kitabı al içinde öğretilen sistemleri aynen uygula .eğer dediğim gibi para kazanamassan kitap sahibi para iade garantisi veriyor.paranı geri alırsın.artı o kitabın parası kadar bende sana para vericem.

karacadağ
08-03-2009, 12:21   |  #21  
Taze Üye
12 mesaj

bu garantiyi veriyorum.çünkü bende o kitabı aldım.şimdi para kazanıyorum.ve sattığım ürünlerden bir taneside o kitap.kitap sahibi kazanıyor.o kitabı pazalıyarak bende kazanıyorum.sen pazarlarsan sende kazanırsın.nasılmı sırlar o kitapta.
GOOGLE KAZANÇLARI http://parss1427.musapg.hop.clickbank.net

Banned
08-03-2009, 12:23   |  #22  
OP Banlandı
5,024 mesaj
karacadağ
paraya ihtiyacın varsa bu kitab
teşekkürler almıyayım kalsın.

Kapalı Hesap (79876)
08-03-2009, 12:31   |  #23  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj
karacadağ
hem işsizlikten bahsediyorsun hem kendi şiketini kur
İnternette şirket kurmak çok mu zor. Açacağın bir site doğru yoldaysan sermayaye bile gerek yok.

Banned
08-03-2009, 12:38   |  #24  
OP Banlandı
5,024 mesaj

hem ne sandın ki arkadaşım hemen atlamayacaktık değil mi senin linklere millet artık bu işlere uyanalı çok oldu.

PcMaKeR
08-03-2009, 19:55   |  #25  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Çalışsan ayrı çaışmasan ayrı TR De salla başını...