Merhaba arkadaşlar sizlere birkaç soru soracağım sormadan once sistem özelliklerini göstereyim:
İşlemci:İntel Core2 Duo 2.20 GHz
Ram:4GB Kullanılabilir:2,00 GB
Sistem:Windows 7 Starter 32 Bit
Ekran Kartı:Atı Mobility Radeon HD 3400 256 MB
Harddisk:250 GB Hitachi
Soru1:Arkadaşlar bilgisayarı aldığımda Windows 7 Dvdsi vermediler.Nasıl 64 bit Professıonal atacam.Atarsam kaldırırmı?
Soru2:Hardisk C ve D diye 2ye bölünmüş bölme yapaken bir kaç bölüm silinmiş kurtarma şansım varmı?Ve C ile D yi birleştirebilirmiyim.
1)64 bit yerine Windows7 Professıonal , Ultimate gibi sürümlerinin 32 bit olanını kullanabilirsin bu sürümler 4 gb ram in tamamını kullanır. Ama illa 64 bit kullanıcam dersen onuda kaldırır ama 32 bit ideal bana göre. Galiba senin sisteminin rami 2 gb dı sen 4 e yükselttin.
2)Bir kaç bölüm silinmiş derken dosyalardan bahsediyorsun heralde onlar için google'ya veri kurtarma yazılımları diye arama yaparsan Onun içinde program bulursun, C ve D yi birleştirebilirsin Format cd sini bulduktan sonra Disk bölümüne gelirken 2 diskide silip Sonra ordan Yeniyi seçip tek bölüm yaratabilirsin ama 2 bölüm olması daha iyi olur.
Win7 Ultimate 32 bit korsan kullanıyorum. Aero özelliğinide kullanabiliyorum.
İstersen Windows7 nin 64 ve 32 bit sürümlerinin internet linklerini Mesaj olarak atabilirim.