Bir kaç sorunum var ilgilenir misiniz?

LEETCREW
08-03-2012, 02:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Arkadaşlar 1 yıl önce pc toplamıştım ufak tefek sorunlar haricinde güzeldi idare ediyordu yalnız geçenlerde bir virüs yedim "Windows açılıyordu yalnız siyah ekran olarak mouse görünüyor başka bir şey görünmüyordu" neyse format attım daha önce ufak tefek kasan oyunlar ya da hızlı çalışan oyunlar bile kasmaya başladı anlamadım "harici disk" hariç hepsini formatladım şimdi taratıyorum ama virüs falan çıkmıyor piyasaya eğer sorun virüsten değilse neden anlam veremiyorum biraz aydınlatırsanız ya da şunu şunu değiştir derseniz kendime ona göre imkan sağlarım hasta yatağımdayım 3 ay boyunca evdeyim mecburum yani sorunu halletmeye kayışı kopardım iyice şimdiden teşekkürler :)

BF3,DIRTY,Assasin's Creed vs oyunlar kurdum aşırı derecede kasıyor 
aslında şuan PES11-12 CS bile kasıyor anlamış değilim.

Bu arada "Sistem Özellikleri'm"

AMD Biostar AM3 AnaKart

2GB RAM

512 MB Nvidia 9500GT 128Bit DD2 Ekran Kartı

AMD Athlon x4 635 Processor 2.91 GHz İşlemci

750GB HDD .

İşletim Sistemim Windows 7 Ultimate 32Bit

ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 08:54   |  #2  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,652 mesaj

arkadaşım eğer sistemine Staly virüsü bulaşmışsa sen format çeksen bile gitmez.
Harici diski biçimlendirmedim demişsin neden biçimlendirmedin onunda içine virüs bulaştıysa formatladıktan sonra güzelim sistemide yok edersin

Hiç arada bir görev çubuğunun sağındaki simgilerin bazılarının gelmediği oluyormu ?

LEETCREW
08-03-2012, 09:28   |  #3  
OP Taze Üye
12 mesaj

lazım olan ne varsa hard diskimde onun yüzünden biçimlendirmedim yalnız taratıyorum sadece onu virüs bulamıyor onu da biçimlendirirsem sorunum düzelir mi format atsan da geçmez demişsiniz çözümü nedir ? çok soru soruyorum çünkü bi fikrim yok kusura bakmayın

simgeler de hiç dikkatimi çekmedi ama hepsi tam şuan

Son Düzenleme: LEETCREW ~ 08 Mart 2012 09:29
ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 10:29   |  #4  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj

tabiki soracaksın sorunun çoğu azı olmaz;
sen hangi virüs programını kullanıyorsun

bosluk
08-03-2012, 10:38   |  #5  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

"Sality" ve türevleri için aslında @Kınaşlı'nın dediği simge uçuşmaları görülse de esasen ortak tek birşey var. O da gizli dosyaların gösterilmesi olayının iptal edilmesi. Önce bir kontrol edelim tüm gizli ve sistem dosyalarını görüntüleyebiliyormusunuz? Onda sorun yoksa sality ve tarzı birşey değildir (tabi başka mbr virüsü de olabilir, en azından bu çok sık olanı değildir kuvvetle muhtemel)

Geriye dönme olayını çok onaylamak doğru değil ama, bakınca sisteme de XP daha iyi gider diye düşündüm bir an. Ekran kartı olsun, hafıza miktarı olsun 7 ile XP'den tartışmasız yavaş çalışır bu. Şöyle diyeyim, işlemcinizin 945 olanından var bende de. 4 gb ram ve 9800++ ekran kartım var. 7 tabiki rahat çalışıyor bende de ama XP 200 mb'tı geçmeyen hafıza kullanma durumuyla en az 2 katı daha hızlı 7'den. Ekran kartınızın da zaten DX 11 desteği olmadığından en azından bu hastalık durumu bitene kadar uğraşmamak ve sıkılmamak için bence kurun bir XP.

Bir de ek birşey diyeceğim. XP kurmaya karar verirseniz o harici sürücüyü çıkartıp öyle kurulum yapın. Sonra sürekli çalışan bir antivirüs yazılımı kurup tekrar hariciyi takar ve bir tam tarama da yapabilirseniz iyi olacak kanımca. Bir ihtimal oradaki bir virüs bulaşıyor da olabilir, en azından emin olursunuz. Geçmiş olsun...

ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 11:02   |  #6  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj

Hocam bence hiç uğraşmasın yazdırsın kalıbı CD ye başlatsın CD den temizlesin ne varsa ne yapması gerektiğini siz söylersiniz ben gidiyorum by

Pek yokum artık...

ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 11:08   |  #7  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj
Alıntı: bosluk  
"Sality" ve türevleri için aslında gizli dosyaların gösterilmesi olayının iptal edilmesi.
hocam benimkini iptal etmiyorlar sence bende staly yokmu ama ben şüpheleniyorum ve salak eset de hiçbirşey yapamıyor ben en iyisi takıyım CD yi basıyım Kaspersky ı :D

Ama hocam söyleyelim   gizli dosyaların gösterilmesi olayının iptal edilmesi olayı virüsün daha ileri evrelerinde görülmekteir kendisini biranda belli etmez zamanla yavaş yavaş belli eder eğer bu esnada format çektiysen virüsün işini uzatmışsın demektir , virüse küfür etmiş gibi olursun ama tabiki pc nin harddiskine yapıştığı için formatlamayla gitmez bellibir zaman sonra kendini tekrar gösterir

nerden biliyrsun diye soracak olursanız benim eski bir leptopum vardı googleden görsellerine bakın
Compaq Armada E500

bu leptopda o kadar çok virüs vardıki dünyada hangi pc ye bağlasan harddiskini o pcyi çökertirdi
ve bu leptopdada aynı vakaları yaşıyordum

Son Düzenleme: ccc KINAŞLI ccc ~ 08 Mart 2012 11:17
bosluk
08-03-2012, 11:16   |  #8  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

E yani :) Kaç gündür tarama yaptıracaksın yaw, yaptır artık da hepimiz kurtulalım :P

Denediğim sality'lerde en önce gizli dosya olayı gümlüyordu da bu sality'nin birkaç ayrı versiyonu var tabi. Yanlız hakikaten o doğru, virüsten daha bela şey eset gibi dandirik bir virüs tarayıcısı. En azından virüs dosyalara girip çalışıyor. Bu arkadaşsa temizleyeceği yerde ya uyuyor kış uykusuna yatan ayılar gibi, ya da sistem dosyalarını temizlemeyi de beceremeyip karantinaya alayım diyor ve sonra gümm tabi. Bu eset'i özellikle Türkiye piyasasına sokanı var ya.... :D

ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 11:21   |  #9  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj
Alıntı: ccc KINAŞLI ccc  
hocam benimkini iptal etmiyorlar sence bende staly yokmu ama ben şüpheleniyorum ve salak eset de hiçbirşey yapamıyor ben en iyisi takıyım CD yi basıyım Kaspersky ı :D

Ama hocam söyleyelim   gizli dosyaların gösterilmesi olayının iptal edilmesi olayı virüsün daha ileri evrelerinde görülmekteir kendisini biranda belli etmez zamanla yavaş yavaş belli eder eğer bu esnada format çektiysen virüsün işini uzatmışsın demektir , virüse küfür etmiş gibi olursun ama tabiki pc nin harddiskine yapıştığı için formatlamayla gitmez bellibir zaman sonra kendini tekrar gösterir

nerden biliyrsun diye soracak olursanız benim eski bir leptopum vardı googleden görsellerine bakın
Compaq Armada E500

bu leptopda o kadar çok virüs vardıki dünyada hangi pc ye bağlasan harddiskini o pcyi çökertirdi
ve bu leptopdada aynı vakaları yaşı

LEETCREW
08-03-2012, 11:26   |  #10  
OP Taze Üye
12 mesaj

abi sorun hariciden sanırım bilmiyorum yalnız fotoğrafa bakar mısın harici diskteki şu dosyalar ne açılıyor ne siliniyor bunları antivirüs okuyaıyor olabilir mi 
kaspersky pure kurulu şuan ama hiçbir virüs tespit etmedi

[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 11:38   |  #11  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj
Alıntı: LEETCREW  
abi sorun hariciden sanırım bilmiyorum yalnız fotoğrafa bakar mısın harici diskteki şu dosyalar ne açılıyor ne siliniyor bunları antivirüs okuyaıyor olabilir mi 
kaspersky pure kurulu şuan ama hiçbir virüs tespit etmedi

[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

hayır onlar her bilgisayardabulunmaktadır benimkinde de var ama Boşluk hocamız sana CD den Kaspersky boot  etmeyi öğretsin size kolay gelsin

Kaspersky rescue disk indir zaten o iso kalıbında gelcek sen onu nero dan bir CD ye yazdır sonra bilgisayaırı CD den başlat gelen Kaspersky Rescue Disk ile tara bişicikler kalmaz virüsü kafana takma bile 

sonracıma birde Panda Safe Disk indir  aynı işlemleri yap onlada tara bilgisayarında bu virüs diyebileceğin dosya kalmaz...

ben bunları yaptım ama bir öneri daha ver onuda yapcam diosan Combofix indir pc yi güvenli modda aç tarama yaptı oda dosyalar üzerinde bulunan kötü kodları kırar sora
hala şüphen varsa malware bytes ile tara sonra hiç bir şüphen kalmasın

LEETCREW
08-03-2012, 11:43   |  #12  
OP Taze Üye
12 mesaj

eyvallah hocam sağolasın umarım becerebilirim de bişey kalmaz ram işini de en kısa zamanda halledicem

ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 11:47   |  #13  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj

oyunları kasmasının sebebi ekran kartının düşük olması eğer biraz paran varsa bunu al kullan derim hem ucuz hemde hiç kasmaz ama şunu söyleyeyim çok da iyi pc toplamamışsın

bu ekran kartını satın al
http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kartı/asus-eah5670di1gd3-hd5670-gddr3-1gb-128bit-ati-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52898

Son Düzenleme: ccc KINAŞLI ccc ~ 08 Mart 2012 11:54
LEETCREW
08-03-2012, 11:53   |  #14  
OP Taze Üye
12 mesaj

uydum bir arkadaşa maalesef öyle oldu sence işlemci vs yeterli mi ya da anakartı gigabyte yaparsam diğer parçalarda sorun çıkar mı özelden bana buna uydurabileceğim parçalar yazarsan duamı alırsın abi :) sürekli sorun çıkarıyor

ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 11:58   |  #15  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj
Alıntı: LEETCREW  
uydum bir arkadaşa maalesef öyle oldu sence işlemci vs yeterli mi ya da anakartı gigabyte yaparsam diğer parçalarda sorun çıkar mı özelden bana buna uydurabileceğim parçalar yazarsan duamı alırsın abi :) sürekli sorun çıkarı
hocam en iyisi eğer paran varsa sistem toplat sana çok yardım etmek isterim ama bir işim ve tam 6 saat sürcek (yani okula gitcem ) 6 saat sonra tekrar online olunca sana yardımcı olurum

hadi ısırdım yanaklarından by

LEETCREW
08-03-2012, 11:59   |  #16  
OP Taze Üye
12 mesaj

çalışıyorum hocam parayı bi şekilde ayarlarız ben bekliyorum sağolasın sana kolay gelsin

ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 18:00   |  #17  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj

hah şimdi geldim sorun varmı

Son Düzenleme: ccc KINAŞLI ccc ~ 08 Mart 2012 18:12
ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 19:00   |  #18  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj

Hocam son hali böyle;

Anakart
ASUS M5A78L-M LX AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 1866MHz (O.C.) VGA Anakart

İşlemci
AMD FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm İşlemci

Bilgisayar Kasası
COOLER MASTER CMP-350 500W MidT ATX SİYAH KASA

Ram (Bellek)
CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance 1866MHz DDR3 CL9 Ram

Ekran Kartı
ASUS GTX560 DirectCU GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce Ekran Kart

DVD Yazıcı 
LG 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH

Sistem özellikleri;
6 çekirdekli işlemci
8 GB RAM
1 GB 256 Bit Ekran Kartı
Fiyatına göre süper bir anakart
==================================================================
HDD Parası hesaplamadım sen kendi HDD ni kullancaksın 

fiyat;
1285 TL yapar %25 indirimle  993,75 TL

kolay gelsin güle güle kullan eğer daha soracağın soruların varsa Ö.M Gönder men yeterli :D

=====================
Not: pc'yi alınca bana haber ver iyimi kötümü bileyim bak;
senden önce de bazı arkadaşlara önerdim hiçbiri gelipte bana özel mesaj atıp pc min son hali bu demedi hepsi pc yi aldı kaçtı sende öyle yapma işin bitince bana mesaj gönder

Son Düzenleme: ccc KINAŞLI ccc ~ 10 Mart 2012 09:42
ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 21:10   |  #19  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj

yani hangi girişe benziyor

Son Düzenleme: ccc KINAŞLI ccc ~ 08 Mart 2012 21:11
ccc KINAŞLI ccc
08-03-2012, 21:21   |  #20  
ccc KINAŞLI ccc avatarı