Bir kez daha: iPod yandı, kullanıcısını yaktı

CHIP Online
15-03-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Cebinizde duran iPod bir anda yanmaya başlar ve sizi de yakarsa ne kadar tazminat isterdiniz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Bir- ... ni-yakti_11497.html

Sizlere geçtiğimiz günlerde Avustralyalı bir kullanıcının cebindeyken yanmaya başlayan iPod'unu ve kullanıcının yaşadıklarını aktarmıştık. Üstelik bu ilk haber değildi; daha önce 2007 ve 2008'de de iki farklı iPod daha alev almıştı. Ve son da olmadı. ABD Ohio'da ki genç bir kullanıcı kendi iPod'unun da cebindeyken yanmaya başladığı iddiasında bulununca annesi mahkemeye başvurdu.

Kullanıcının anlattığına göre iPod Touch'ını yoldayken dinledikten sonra, kapatıp cebine koymuş. Ardından cep bölgesinden yanık kokusu almış ve bir yanma hissiyle acı içinde ceplerini boşaltmaya çalışmış. Bu sırada yanan iPod'un eriyen parçaları çocuğun bacağında 2. dereceden yanıklara yol açmış. Olaydan haberdar olur olmaz küplere binen annesi ise soluğu mahkemede aldı ve yaralanma için 75 bin ve yasal ücretler için 75 bin dolar olmak üzere Apple'a tam 150.000 Dolarlık tazminat istemiyle dava açtı. Ancak davanın tek muattabı Apple değil, 10 farklı satıcı da "iPod Touch'ı satmak" suçuyla dava edilmiş durumda.

Apple ise henüz konu hakkında bir açıklama yapmış değil...

Tüm konu: Bir kez daha: iPod yandı, kullanıcısını yaktı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce elektronik cihazlarda bu durumlar normal mi, yoksa iPod'larda bir sorun mu var?

Fattur
15-03-2009, 00:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Kadın az bile para istemiş.Sağlık parayla alınamaz...

_Neo_
15-03-2009, 00:37   |  #3  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj

Haydi gel "sıcacık" taptaze Ipodlar var gelKahkaha

Allah korumuş.Aletler yanıyo,patlıyoBeğenmedim

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 15 Mart 2009 00:38
frozen
15-03-2009, 01:20   |  #4  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

yazık.. Üzüldüm çocuğa.

sametkk
23-04-2009, 12:21   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

Benzer bir olayla da ben karşılaştım. Yalnız, yanan ipod değil, bilgisayarım oldu. Gerçekten. Arkadaşımın ipot'unu şarj olması içini bilgisayarıma bağladım. Saniyeler içerisinde bir yanık kokusu oldu. Nerden geldiğini anlamaya çalışırken mausun hareket etmediğini ve bilgisayarın kilitlendiğini gördüm. Bilgisayarı yeniden başlattığımda ne klavye, ne maus, ne de diğer usb aygıtları. Hiç biri çalışmıyor ve algılanmıyordu. Sonuç olarak anakartımın USB portları yanmıştı. Ipot'unuzu şarj ederken dikkatli olun. Anakartınıza mal olabilir.

Feel Good
23-04-2009, 14:42   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
CHIP Online
Kullanıcının anlattığına göre iPod Touch'ını yoldayken dinledikten sonra, kapatıp cebine koymuş.
Kapattıktan sonra yanması hiç de normal değil. Çalışır durumdayken bir nebze. Ayrıca önceki yıllarda da aynı sorunlar olmuş. Bence ipod'da sorun var.

edit: Konu eskiymiş ama çok da değil. Kusura bakmayın Gülümseme

Son Düzenleme: Feel Good ~ 23 Nisan 2009 14:43