sadece msi ve asrock kartlarda normal bir ssd disk takıldığında asus yada gigabyte kartlardaki gibi maalesef 1 sn civarında bir sürede sistem başlayamıyor tüm ayarlar yapılsa dahi.asus yada gigabyte kartlarda özel bir ayar yapmadan dahi ssd disk takılınca en geç 3 sn içinde sistem hazır hale geliyor. msi ve asrock kartların amd serilerinde biosa girince biosta operating system diye bir kısım var ve burayı açınca Windows xp Vista, Windows 7 ve Windows 8 seçeneği geliyor son bios güncellemesi sonrası zaten sitesindede bu biosun windoıws 8 desteğini açtığı belirtiliyor önceki bioslardada çalışıyor ama opsiyonel Windows 8 için gereken nitelikleri taşımıyor. Windows 8 seçeneğini açarsam ve kaydedip başlatırsam ekrana sisteminizde Windows 8 uyumlu ekran kartı ve donanım bulunamadı ibaresi çıkıyor sistem açmıyor. yabancı forumlarda araştırdım bulamadım en son amd firmasına mail attım oradak sadece hd 7000 serisi kart olursa Windows 8 destekli donanım uyarısının kalkacağını ve bu şekilde ancak hızlı ve stabil çalışlacağını belirttiler. ama böyle bir sıkıntı ne asus nede gigabyte kartlarda yaşamadım hatta asus 770 çipsetli kartada bağladım ssd tam 2 sn içinde sistem açılıyor ve hazır oluyor bu msi illeti fıtık ediyor 45 snde zar zor açılıyor tam 1 dk civarı tamamlıyor açılışı antivirüs olmadan asus ve gigabyte kartlardaki 2 sn olayı antivirüs yüklüyken di antivirüs yokken zaten açılış logosu bile gelmiyordu windowsun.
gigabyte anakart ile hd 6750 vardı sıkıntıda yoktu anlaşılan msi ve asrock kartları tam fiyasko kullanan kişin lord gibi bişey olması lazım tüm parçaların en yükseğini istiyor herşey için menet.