Bir malware'in izlerini sürmeye ne dersiniz?

CHIP Online
26-08-2008, 02:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bir blog yorumundan yola çıkarak profesyonel bir zararlıyı adım adım takip etmeye ne dersiniz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Bir- ... -dersiniz_8385.html

Blog'lar günümüzde artık birçok kişi tarafından kullanılıyor ve bu bloglar sayesinde insanlar, kendi görüşlerini ve yorumlarını dünyanın öbür ucundaki insanlarla en kolay şekilde paylaşabiliyor.  

Fakat blog sahibi hemen herkes blog spam'ını da fark etmiştir.Bloglara yapılan yorumlar blogcular için son derece önemlidir; ne de olsa bu yorumlar sayesinde blog yazarları okurlarının ilgili yazıyla ilgili ne düşündüğünü öğrenme fırsatını yakalar ve gelen öneri ve eleştirilere göre yeni yazılarına şekil verir. Oysa gelen yorumlardan bazıları gerçekte bir yorum bile değildir ve sahte bir yorum kılığına bürünen bu tür spam'lar insanları farklı web sitelerine yönlendirirler.

Çoğu zaman reklamı yapılmakta olan siteler arama motoru derecelendirmesinde üst sıralara çıkar ve bu sayede daha fazla reklam geliri elde edilebilir. Bir web sitesine yönlendiren linklerin sayısının fazla olması arama motorlarının da bu siteyle daha yakından ilgilenmesi anlamına gelir.

Blog spam'ları da bu nedenle arama motorları derecelendirmesinde daha iyi bir noktaya çıkabilmek için iyi bir çözüm olarak görülür, ancak bazı durumlarda bunun yararından çok zararı görülür.

Şimdi isterseniz blogger Jesper M. Johansson'ın ağzından bir malware'in ayak izlerini adım adım takip edelim.

Tüm konu: Bir malware'in izlerini sürmeye ne dersiniz?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu tür internet tuzaklarına karşı aldığınız önlemler ve önerileriniz...

Fattur
06-09-2008, 02:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

AVG free(ama yerine avast tercihimdir) +Ad-Aware + win Defender + OneCare

uçak
28-09-2008, 13:05   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
61 mesaj

Kaspersky 2009 Antivirüs+Ad Aware ProKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha
(KahkahaKahkahaHepsi İllegalKahkahaKahkaha)

Son Düzenleme: uçak ~ 28 Eylül 2008 13:07