Bir marongozdan Klavye Tamiri..
Merhaba Arkadaşlar Bugun ki dersimiz klavye evet evet Klavye Smile
Bugun 2 saatimi yedi bu yazılarımı buraya dökmeme yarayan alet ..Ya klavye en son şu son sözleri yazıyordu koşşşş koşşşş.koşşşş ya bunu yazıyordu kendi kendine ..
Evet bugun tam 2 saatimi yedi kafayı yemek üzereydim meğerse bilgisayarımı bozan klavye imiş bunu anladım. Evet arkadaşlar benim bugun klavyem bozuldu daha doğrusu bozukmuşta yeni anladım hatta hatta ben çalışmıyorum diyerek isyan edinceye kadar açtı isyan bayraklarını kardeşim ben çalışmıyacam dedi şaşırdım grev hakkım dedi söke söke alırız dedi şuna bakın ya .. Dedim klavye kardeş gel çözelim bu işi neyin var sorunu çözelim yok dedi ben bakım isterim dedi ya tmm klavye kardeşim sana bakacam ama şuan işim var msn var web sitemiz var musait bir zamanda baksak olmazmı dediysem de nafile sonuç vermedi tutturdu bakım isterim.. Eyi dedim sen kaşındın bak bozarsam seni bozuşmak yok he ona göre dedim ..
Evet klavyemizin tamiri arkadaşlar öncelikle klavyemizi açmak için bize alet edevat lazım nelermi
Araç Gereçler :
1. Tornavida ( Vidaları Sökmek için ne için olcak )
2. Kelpen ( Eğer ki vidayı sökemeseniz asılırsınız )
3. Pense ( Baktınız olmuyormu Penseyle çıkartın )
4. Kurbacık ( Vidaları geri takarken eğer tornavida iyi sıkmaz ise )
5. Testere : (Malum yukarıdakiler olmadımı mecburen keseceğiz ortadan )
6. 250 gr: Ağaç Tutkalı ( Bunuda ne yapacaz demeyin zira çatlak patlağı neyle kapatacağız )
7. Rende : ( Ne işe mi yarayacak bende bilmiyorum henüz dursun bir köşede )
8. Gönye : (Malum Klavyeyi vidalarken Düzgün olsun)
9. Çekiç : ( Bunu nerede kullanacağız demeyin zira birazdan anlarsınız )
10. Metre : (Abi ne yapalım bir marangoz metresiz gezmez )
11. Kolanya : (bir kolanyamız eksikti Ayılana bayılana kolanya )
12. Kağıt mendil : ( Hangi marka olsun abi ne markası boşver kağıt mendil olsunda)
Evet Bir marongozun yanındaki alet ve edevatları olmasa olmazları ..
Aman kardeşim ben bunları nereden bulacağım dergibisiniz o zaman size bir ip ucu verem olmasa 15’lik Bir çivi Evet evet malum okuldayken hep televizyonu çivi ile tamir ederdim de.
Unutmadan birde çay kaşığım vardı vay be gözünü sevdimin çay kaşığı süperdi doğrusu neler tamir etti dolap kapaklarından tutunda tv antenlerine varıncaya kadar…
Tmm bardas fazla uzattın kısa kes ..
Neden açıyorduk klavyemizi ya unuttum şaka şaka daha bunamadık şükür.
Ya benim 2 tane yeğen var malum ikisi de bilgisayar hastası ( kime çektilerse ) Evet bunlar salya sümük klavyemi bozuyorlar .. ee cocuklarada bahane bulmamak lazım tabi bilgisayar başında çoğumuzun yaptığı şeyler çay içme kahve içme gibi tabi pizza yiyeni birde şu benim meşhur karamanım ve konyamın etli ekmeği yokmu ( Etli ekmek ne demeyin bakın darılım sonra ona gore ha darılıyom bakın aa darıldım ama ) onu bilgisayar başında yiyenlerimi ararsınız bu arada bilgisayar başında etli ekmekte güzel gidiyo hani çaktırman neyse kahveydi çaydı bilgisayarımızda birde tabi bizim saçlar da dahil ağzına kadar tıkanıyor arada bir tes yüz çevirseniz güzel olur ( Bak okuyunca hemende nasıl ters yüz ediyor klavyeyi silkele silkele heh şöle oo vur vur masaya ) oo tmm aslında iyi bir bakım yaptık bu haftalık bakımız olsun dimi arkadaşlar ..
Evet klavyemizi açtık malum araç gereçlerden birisi ile açtık arkadaşlar açamayanlar için F9 Kullansınlar odamı ne ya yukarıdaki 9 Aletimizi öneririyorum arkadaşlar kesin bir çözümdür.. Bakın kesin bir çözüm
Evet arkadaşlar nihayet klavyeye açtık ( nihayet yani ) Öncelikle açtığımızda karşımıza silikona benzeyen şeffaf bişi çıkıyor aa buda ne bir incelemek lazım (gavurda yapıyor vay be anasına adamları goruyonmu ) serzenişleri devam ederken silikonu soktuktek sonra ikinci bir şok yaşanır vay vay buda ne burada üzerinde yollar olan bir film var ( Kendileri devreymiş )
( güneş tutulması olursa bundan izlerim ) biraz bu incelemeden sonra sıra geldi tamire merak ediyonuz değimli şimdi ne edecez evet belki coğunuz cozdu olayı arkadaşlar malum benim yeğenler salya sümük olayı malum birde kahve çay bide üzerine etli ekmek tabi ekmek kırıntıları ee klavyemiz çalışmıyor sizce çalışırmı çalışmaz değimli ..
Benim yaptığım işlem kolan ya ile güzelce kağıt mendilimizi tabi kolanyalı mendili olanlar varsa kolan ya ya gerek yok klavyemizin slikon ve film güzelce kolanyalayıp temizliyoruz ve film altında ıslaklık ve nem kalmamasına önem kösterin..ve güzelce temizledikten sonra silikonumuzu baştan sona kolanya ile temizliyoruz eğer sıcak suyunuz yada suyun altında da yıkayabilirsiniz eğer otomatik çamaşır makineniz varsa bir iki tur attıreverin gayri makinede .
( Lekeden iz kalmadı ) kuruttuktan sonra güzelce kurutuyoruz .. Ütüyü tavsiye etmiyorum arkadaşlar biraz büşüşebiliyor ben ayarlayamadım yada bu ütü işinden en güzeli evlenmek ondan sonra ütü yaptıracak birini bulmak..Ondan sonra ütüyü yaptırırız .. yanlış anlamayın sakın ya ütü yapmasını beceremiyorum . evet bitirdik işlemizi ve klavyemizi toparlayabiliriz.
bardas 7 Ekim 2007