arkadaşlar şimdi benim
ecs 780g sb700 anakartım , amd 7750 düz işlemcim a-data 2 gb 800 mhz ram , pcs 4730 ekran kartım , gigabyte 420w da psu'm var . çarpan 13.5 ve fsb 224 ten öte gitmiyor stres testinde tıkanıyor. ben anakartıma bios update yapsam ve işlemcime termal macun sürmemiştim onu sürsem bir etkisi olur mu sizce ?? sıcaklıkları zaten iyi boşta 20-25 derece yükte yaklaşık 40 derece civarı .. ve ramlerim şu anda 900 mhz civarında çalışıyor . fakat biosta ram timing ayarları yok ben bunların cl sini 5 ten 4 e çekmek istiyorum . son olarakta ekran kartına en fazla ne kadar o.c yaparm . 750/900 değerlerinde şu an ellemedim .. fakat sıcaklıkları boşta 50-60 derece ( genelde 60 ) yükte ise 80 e kadar dayanıyor .. son olarak cpu ram ve gpu ya yaptıgım overclocklarla birlikte 2 gb ram daha alıp bir hdd daha alıp raid O yapacağım . 420w psu'm kaldırır değil mi ? ve 120 mm fan alsam bir tane daha tüm bunlar için soğutmaya etkisi nasıl olur .. cevaplarsanız çok sevinirim .
bir overclock hikayesi ??
işte voltaj vermek istemiyorum sorunda orada :( ya da versem ben 2 sene bunu sağ salim kullanabilir miyim sistemi ?? ciddi zararları olur mu ?
amd'nin sitesine bak orda amd bir voltaj belirtir en yüksek tavsiye ettiği ona göre ayarla
intel'de 1,36250 olması lağzım
peki diğer sorularıma açıklama yaparsanız ?
fazla oc yapmazsan psu yeter
ramları 850 mhz'den aşağı düşür 800 mhzlik ramlar için 900 mhz fazla
birde işlemcinin orjinal hızı kaç?
2.7 işlemcinin hızı . biosta hız düşürmek için herhangi bir yer yok işte sorun da orada 5-5-5-18 ben bunu 4-4-4-4-12 yapmak istiyorum .
ram geçikmelerini düşüremezsin
işlemci 3,0 ghz hızda tıkanmaması lağzım ram hızını düşür işlemci ondan tıkanıyor olabilir
bilader işlemcinin tıkandığı falan yok zaten .
hmm ama biosumda ram lerin zamanını geri çekmek için bir bölüm yok . dimm voltage var o onla alakalı olabilir mi ? bir de bios update yapsam olur mu ?
bencede gelmez gibi . ama ethernette bir sorun var böyle yapmalıyım sanırım . bazen net geliyor bazen gelmiyor . bir iki kere modem açtıktan sonra geliyor . cpuya voltaj vermemin bir zararı olur mu ? ram ler kaliteli ama a-data soğutuculu