Bir projemiz var!

ebyrmm
11-11-2014, 23:31   |  #1  
ebyrmm avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Öncelikle merhaba arkadaşlar, bizim bir projemiz var içeriğini anlatmadan geçmek istiyorum çünkü soracağım soru çok farklı.(ama yine de kafanızda soru işareti kalmasın diye yardımcı telefon aparatı gibi düşünebilirsiniz örneğin iwatch, galaxy gear gibi)

Gelelim soruma ülkemizin hali belli biz projeyi seri üretime geçirecek fabrikalara v.s sahip değiliz mecburen belli bir patentini satıcaz ama bu işler nasıl olur beni bilgilendirebilirseniz çok iyi olur. Adamakıllı bilgilendiren arkadaşa sözüm olsun seri üretime geçersek benden hediye :)

mehmet_93
12-11-2014, 00:26   |  #2  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj

Öncelikle belirteyim sizin düşündüğünüz şey önceden düşünülüp çoktan imalata geçmiş olabilir. Öncelikle google amcada sizin o düşünülmediğiniz şeyi bi aratmanızda fayda var. Çünkü genelde bizde "buldum buldum" diye başlayan mucitlik cümleleri en sonunda googledede buldum diye bitiyor :) patent konusundada (www.isimtescil.net/markatescil/patent-sss.aspx)  veya (www.tpe.gov.tr) de patent ile ilgili merak ettiklerinize ulaşabilrsiniz. Veya yine google amcaya patent yazmak sizin gibi aynı sorunu yaşayan insanların durumunu görmeniz ve patentle ilgili her bilgiye ulaşmanız açısından yeterli olacaktır. (Tüm bunlara ek olarak zaten patent fiyatlarına bakınca ve yurt dışı geçerli patentleri inceleyince bu işin sıradan vatandaşların ötesinde bir durum olduğunu farkedeceksinizdir. Umarım yeterli maddi desteği bulabilcek bi projeniz vardır) Kolay gelsin.

Uzman911
18-12-2014, 15:43   |  #3  
Taze Üye
0 mesaj

evet dostum aradığın sorunun cevabı bende güzel bir proje bulmuşsun tebrik ederim patent almak, üretim yapmak vs oldukça masraflıdır
ancak avrupa birliği ve devletimiz sizin ki gibi projelere destek veriyor hemde yerine göre cebinizden tek kuruş çıkmadan eğer bu işi yapabilirim diyorsanız gelin size yardımcı olayım patent almadan tutun üretim yapılacak fabrikaya yurt dışı fuarlarına katılım reklam gideri vs gibi birçok konuda hibe ve destek alabilirsiniz

Son Düzenleme: Uzman911 ~ 18 Aralık 2014 15:43
BlacKMetaL
19-12-2014, 17:42   |  #4  
BlacKMetaL avatarı
Taze Üye
0 mesaj

http://www.tpe.gov.tr/TurkPatentEnstitusu/