Bir siteyi komple kaydedip offline gezmek

xxömür
16-06-2010, 02:09   |  #1  
xxömür avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,574 mesaj

Merhab aarkadaşlar ben bir internet sitesini(sahibinden.com) ı olduğu gibi kaydederek offline gezmek istiyorum aksam vaktim olmuyor işyerimdede engelli o yüzden iş yerinde ofline olarak gezmek icin nasıl kaydederim komple tek sahibinden olarak düşünmeyin bir coksite var bu sekilde aklımda

ufuk_35
16-06-2010, 03:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
800 mesaj

Httrack ile yapabilirsiniz. Türkçe olduğu için kullanımı kolaydır ancak sahibinden.com gibi büyük bir siteyi kaydetmek günler alır.

viking20
16-06-2010, 03:55   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Web Site Kopyalama/ İndirme Programı : HTTrack
http://www.httrack.com/page/2/en/index.html
Bir web sitesini bilgisayarınıza indirip offline olarak da kullanabilmek isteyebilirsiniz. Ya da dinamik olarak geliştirdiğiniz bir siteyi artık statik hale dönüştürmeniz gerekirse tek tek elle bu sayfaları oluşturmak yerine dinamik olarak oluşan her sayfanın bir html site olarak kaydedilmesi de işinizi çok kolaylaştıracaktır.
İşte bahsettiğim tüm bu işleri ücretsiz bir yazılım olan HTTrack ile yapabilirsiniz. HTTrack Linux, Unix, BSD ve Windows üzerinde çalışabiliyor. Ayrıca kurulum gerekitrmeden direkt çalışan bir versiyonu da mevcut.
bir web sitesinin tüm yapısını indiriyor. içindeki dosyalar resimler ne var ne yok indiriyor.Tavsiye isterseniz FTP nizde kimsenin görmesini istemediğiniz txt ve resim formatındaki dosyalarınızı bulundurmayınız. Korkmamanız gereken kısımlardan biride PHP ve ASP dilinde yazdığınız kodları alamıyor. Dolayısıyla inen bitün kodlar HTML,javascript,CSS formatında oluyor. programın çalışma mantığı anladığım kadarıyla sitede ve  benzeri tagları araması. Böylelikle bir link olduğunu anlıyor ve o linke bir gönderme yapıyor. Bunun neticesinle oluşan olayın bir html dosyasını yaratıp bilgisayarınıza kaydediyor. 
Birde indirirken sitenin içindeki dosyalarının boyutu normalin üstünde indiriyor. Örneğin 10MB lık veri içinde olan siteyi indirirken bu boyut 10MB üzerinde oluyor.Bu hatta 2 katına hatta daha fazlasına çıkabiliyor..(Alıntı)
https://www.chip.com.tr/forum/Siteyi-Komple-Kaydetme_t97932.html

Son Düzenleme: viking20 ~ 16 Haziran 2010 04:24
xxömür
16-06-2010, 10:36   |  #4  
xxömür avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

10 mb net ile ne kadar sürer acaba sahbinden birde bu indirdigim siteyi gün gün güncellicem her seferinde yeniden indirmek yerine güncelleme gibi bir olay varmı

yada sitenin belirli bi kategorsini indirmek istesem olurmu mesela sahibinden.com da otomobil bölümünü indirebilirmiyim sadece

Son Düzenleme: xxömür ~ 16 Haziran 2010 10:37
xxömür
16-06-2010, 14:00   |  #5  
xxömür avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

arkadaşlar bu httrack ı indirdim deniyorum ama baslamadan önce bir cok ayar var ben bi siteyi online iken nasıl geziyorsam hiç kayıp olmadan offline olarakta gezmek istiyorum ayarlarını ne sekilde yapmalıyım

ikiekmekbimaltepe
18-06-2010, 16:59   |  #6  
Taze Üye
10 mesaj

Yapmak istediğin şey, dinamik olmayan bir site için çok sorun değil. Ama sahibinden.com web 2.0 mantığıyla çalışan ve bir çok içeriklerin veritabanından geldiği bir sistem. 

Hem çok fazla alan işgal edecek, hem de kaydetmesi saatler belki de günler sürecektir. Yine de çok sağlıklı olmayacaktır. 

Bazı programlar bu konuda sana yardımcı olabilir. Ama tam anlamıyla bu işin çözümü bu değil. 

Selamlar.