Bir yazılımın kodlarında nasıl değişiklik yaparım?

soner-24
24-09-2011, 15:03   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
215 mesaj

Merhaba arkadaşlar aslında yazılımdan filan anlamam ama bir idealim var bu idealimin bir parçası şudur Fligh Simulatorde kullandığım joystiğimin kodlarını değiştirip servo motor kontrolü sağlamak yani joystiğimi hareket ettirdiğimde pc'ye bağlı yada kablosuz olarak bir devreye bağlı servoları yönetmek yardımcı olabilirseniz çok sevinirim hatta elektronik ve programlama işinden iyi anlayan arkadaşlar varsa projeme ortak arıyorum konusunda iyi bilgi sahibi elektronikçi,Programlamacı bunun yanında çokda önemli olmasada grafiker 3d modellemeci hiçbiri olmasada en azından joystiğimin kaynak koduna nasıl erişebilirim ve buna benzer konuları bulabileceğim kütüphanelere ihtiyacım var.

tBox
24-09-2011, 16:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

windows kapalı kaynak kulanır dediğin şeyi ise androidte rahatça yapabilirsin

M.G.G
24-09-2011, 16:47   |  #3  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

@tBox adam onu dememiş elektronik ile ilgili bir proje istiyor.
C ile pic programlama kullanılabilinir servo döndürme için.Aşağıda bir örnek buldum kendinize göre düzenleyin;
http://www.instructables.com/id/ ... bby-Servo/?ALLSTEPS

soner-24
24-09-2011, 21:34   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
215 mesaj

Arkadaşlar Teşekkür ederim fakat asıl öğrenmek istediğim şu.
Şimdi bende bi tane joystik var ben bununla simulator yani uçak uçuruyorum bu joystik pc deki uçağı kontrol ediyorya demekki kendi içinde bir yazılım barındırıyordur en azından öyle zannediyorum işte ben bu yazılıma müdahale edip içine kullanacağım her ne ise servo motor dc motor herneyse ben bunları ekleyip joystikte yapacağım hareketi ekleyeceğim nesneleri kontrol eymek istiyorum yani joystikte gaz kolunu kaldırdım mı motorun devri artacak joystiği sağa sola oynattığımda yine bu yönlere bağlayacağım komutla servolar hareket edecek.
Joystiğin yazılımına girmek istiyorum ondan sonra C# vs.vs. bir zaman sanki duymuştum hex diye bişey mi vardı ne veya ona benzer yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.