Biraz fazla mı sosyalleşiyoruz?

CHIP Online
09-10-2011, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook, Google+ ve diğerleri... İşte tüm bunlara kendimizi ne kadar kaptırdığımızın ispatı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bira ... esiyoruz_29002.html

Resimlerle: Facebook'a kaydolan ilk 10 kişi!

Pek çoğumuz hemen her gün Facebook'tayız. Bunun yanı sıra Twitter, Google+, LinkedIn, YouTube derken sosyal ağ sitelerinde geçirdiğimiz zaman ve dolayısıyla paylaşımlarımız çığ gibi büyüyor. Sosyal haber paylaşımı uygulaması Summify, geçenlerde yayınladığı bir araştırma ile sosyal paylaşımın hangi boyuta ulaştığını gözler önüne serdi.

Araştırmaya göre Facebook üzerinden paylaşılan öğelerin sayısı 4 milyarı bulmuş durumda. Üstelik bu rakam günlük paylaşımları ifade ediyor... Her gün milyonlarca kullanıcı Facebook üzerinde toplam 4 milyar bağlantı, fotoğraf, video ve durum güncellemesi paylaşıyor. 2010 yılında bu rakam 2 milyardı ve sadece 1 yıl içerisinde 2 katına çıktı. Araştırmaya göre 2012'de paylaşımların bir kez daha ikiye katlanarak günlük 8 milyarı bulacağı tahmin ediliyor. 2014'te ise günlük paylaşım 32 milyara ulaşacak.

Tüm konu: Biraz fazla mı sosyalleşiyoruz?

İzleyin: Facebook, Google+'a engel mi koydu?

Resimlerle: Facebook'a kaydolan ilk 10 kişi!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce sosyal paylaşımı abarttık mı?

firaristt
09-10-2011, 16:33   |  #2  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

O değilde küçücük çocuklar bile artık facebook hesapları var... Ne bileyim telefon onayı, kimlik onayı gibi bir şey lazım yoksa iş çığırından çıkacak ki çıkmaya da başladı...Birisi bir şey paylaşıyor ve çocuklara zararlı bir şey, gelip o çocuk onu görüyor sonra al başına belayı. Facebook gibi bir ortamda yetişen çocuktan hayır gelir mi? Gelmez. Al başına belayı... O çocuklar benim paylaştığım şeylerin kaç katını paylaşıyor kim bilir. Biz 3-5tane şey paylaşırız günde, onlar tuvalete gittim, gaz çıkarttım hahaha bi dünya şey paylaşıyorlar şu çocukları çeksinler facebook gibi sitelerden paylaşım yarı yarıya azalır...