DCR -HC 17E kameramız var.arada silmek istediğim yerleri nesıl silebilirim yardımcı olurmusunuz.kullanma klavuzum yok.
TEŞEKKÜRLER...
biraz yardım
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Bilgisayara aktardıktan sonra virtualdub.windows movie maker gibi programlarla istemedigin kısımları cıkarabilirsin.İki programinda kullanımı basittir.Virtualdub basit bir arayüze sahiptir.Toplasan herhalde 7 tusla hertür kesme birlestirme islemini yapabilirsin.win la birlikte gelen moviemakerda (baslat->programlar->donatılar) biraz daha janjanlı gecisler yapmak istersen isini görür.Film dosyasını tut ve movimaker'in icine bırak.Altta film seridi seklinde bir yerde film 5 sn aralıklarla resim resim göstermeye baslayacaktir.( bu süreyi ayarlardan kısaltabilir veya artırabilirsin zira yüklemesi zaman alıyor ama virtual dubda o kadar beklemiyorsun) ordan kaldırmak istedigin kısımlar secerek sag tıkla veya direk delete e basarak silersin.Daha sonra bir kez daha kaydediyorsun yanlız uzantısına dikkat et.Bazen movimaker kendi uzantısında kaydebiliyor buda baska bi programda acmanı engeller o yuzden uzantının avi,mpeg artık istedigin formatta olmasına özen göster.Kafana takılan birsey olursa gene buraya yazarsın yardımcı olmaya calısırız :)
Kolay gelsin.
Ufak bi not:Kaydettcegin dosyayı efeklerle vs süslemek istiyorsan ve filmin kısa ise movimaker isini cok rahat görür.Türkce win kullanıyorsan türkce olmasıda bir avantaj.Ama filmin uzun ise movimakerin yüklemesi vs uzun sürdügü icin virtualdub programini kullanmanı tavsiye ederim.(virtual dub'ında alternatifleri mevcut ama kullanmadıgım icin birsey diyemiyecem)
Sanırım ama senin istedigin bu degildi galiba cekim yaptıktan sonra makinada bu islemi nasıl oldugunu merak ediyorsun ama elimden bu geliyor.
ben kamerayı yeni aldım sayılır.bilgisayara aktarımı nasıl yapayım?USB kablom yok onu alıp USB ile mi yapayım?yoksa başka yolu varmı?varsa nasıl yapılıyor?bilgilendirirseniz sevinirim...
TEŞEKKÜRLER
sanırım usb ile yapacaksin.