birden fazla işletim sistemi kutma

HPQ-User
03-03-2008, 16:36   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

emre sormuş:
benim laptop ta vista home premium yüklü format atıp vista xp ve pardus u kurmayı düşünüyorum
1- 3 işletim sistemi bilgisayara bir zarar verir mi ve bilgisayarı yavaşlatır mı
2- ilk işletim sistemini kurarken diski 3 e veya 4 e bölebilme şansın var mı
tşk

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
intel core 2 duo 2.0 ghz 667 fsb 2 gb 667 mhz ram 160 gb harddisk ge force go 7300 ekran kartı8(laptop)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Borga-x
03-03-2008, 16:44   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

1- Bir zarar olmaz
2-ilk işletim sistemini takrar kurmanıza gerek yok. HDD yeterince buyukse partiton magıc programı ıle HDD bölüp dıger ıkı partıtıon'a istediğini kurabılırsın. Ama en son PArdus'u kurmanı onerırım. Sıstem başlangıcı MBR dosyasını Pardus en baştan kendısı ıcın optımıze edecektır.

Yada boyle yapacagına Vırtual box programını kur sanallaştırarak bu işletim sistemini kullan.

Banned
03-03-2008, 16:59   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

birkaç defa vista dan sonra ikinci işletim sistemi olarak xp denemem oldu lakin mbr yönetimi vistada olduğu ve xp bunu tanmadığı için mbr yi kaldırıp kurunca tekrar vista mbr yeniden yazılsa dahi çalışmadı mbr kaldırmadanda vista mr ye erişim izni vermediği için kurulum olmadı olsa ddahi xp  disk seçim ekranında vista diski tanımayarak direk biçimlendirdi. Diyeceğim odurki vistanın yanına xp kurabilir ve çalıştırabilirseniz büyük başarı olur.
  Ancak önce xp sonra vista kurabilirsiniz. 3. işletim sistemi olarak pardus kurmayı hiç denemdim.
  Bir diğer nokta herhangi bir program kullanmadan vista disk yönetiminden hdd nizi istediğiniz gibi bölümleyebilirsiniz. Vista c diskinizi dahi birimi küçült şeneği ile bölmenize izin vermektedir.