Birden Fazla Kablosuz Ağa Bağlanma?

LENO7
15-12-2013, 11:25   |  #1  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

S.a. çevremde birsürü şifresiz ve şifresini bildiğim wifiler var. Fakat Windows 8 üzerinden sadece birtanesine bağlanabiliyorum. Öbürüne bağlandığımda zaten durumu biliyorsunuz. 2 tanesine aynı anda bağlanamıyor. Bir yerlerde virtual wifi dediler. Ama pek anlamadım. Virtual wifi sadece bizde bulunan bir ağı kablosuz olarak paylaşıyor. Bunu biliyorum.

Windows olsun, Linux olsun, aynı anda birden fazla kablosuz ağa bağlanmam için neler yapmalıyım. Eğer olmazsa 1 tane daha wireless adaptör alıcağım. Bu 2 adaptörle farklı bir ağa bağlanıp ikisinin arasında köprü oluşturucağım. Bu mümkün müdür?

Teşekkürler...

mhmt06
15-12-2013, 13:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

dediğin olsa çok güzel olurdu. sli yapar gibi.  ama maalesef hepsini profiline kaydedip  manuel olarak geçiş yapabilirsin yada otomotik geçişle güçlü olanı kendi seçer,  ama o an için tek ağa bağlanabilirsin. aynı anda iki yere birden bağlanmak ve kullanabilmek şimdilik iki bilgisayar olmadan imkansız gibi görünüyor.

LENO7
15-12-2013, 21:04   |  #3  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj
Alıntı: mhmt06  
dediğin olsa çok güzel olurdu. sli yapar gibi.  ama maalesef hepsini profiline kaydedip  manuel olarak geçiş yapabilirsin yada otomotik geçişle güçlü olanı kendi seçer,  ama o an için tek ağa bağlanabilirsin. aynı anda iki yere birden bağlanmak ve kullanabilmek şimdilik iki bilgisayar olmadan imkansız gibi görünüyor.

Sağolasın.

Şimdi 2 wireless adaptör işe yaramaz mı yani?

mhmt06
15-12-2013, 21:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

aslında araştırmadığım bir konu ama adaptörler sinyali alır o kadar. onu hazırlayıp önüne sunan diğer donanımlar ikiye bölünüp aynı anda iki ayrı giden ve gelen sinyalle uğraşıp hazırlayıp hizmet veremez.  iki ayrı bağlantı. ıp adresin ne olacak mac adresin ne olacak biri karsa gidelim der biri kayseriye.
ama dediğim gibi belki ilerde sli misali 2 adaptörü tüm ayarları aynı olarak birleştirip bir ağa daha güçlü bağlanmamız mümkün olabilir.